Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Renault επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην F1

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Renault επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην F1

FORMULA 1

Η Renault επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην F1

FORMULA 1

Μπορεί οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον Carlos Ghosn να έχουν φέρει ερωτηματικά σχετικά με κάθε τομέα δράσης της Renault, ωστόσο η διοίκηση της Renault Sport Racing εκμεταλλεύτηκε τα αποκαλυπτήρια της RS19 για να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, διά στόματος του πρόεδρου της, Jérôme Stoll, που μίλησε στο περιθώριο των αποκαλυπτηρίων του μονοθεσίου με το οποίο η γαλλική ομάδα θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2019.

«Στη Renault, είμαστε παθιασμένοι με τους αγώνες. Η ιστορία μας στην F1 συνεχίζεται αδιάκοπα για 40 χρόνια. Η Formula 1 είναι μια παράσταση, ένα θέαμα, καθαρή ψυχαγωγία, αλλά είναι επίσης και το ανώτερο επίπεδο εμπλοκής με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το πάθος για τη Formula 1 είναι στην ουσία μια μετουσίωση του αγωνιστικού πνεύματος, της αποφασιστικότητας, της προθυμίας αλλά, παράλληλα, και της προόδου που επιτυγχάνεται εξαιτίας της συνεχούς καινοτομίας που αποτελεί πηγή έμπνευσης για το άθλημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το πάθος πρέπει να χαλιναγωγείται με μία γερή δόση ρεαλισμού. Η εμπλοκή της στην F1 είναι εξαιρετικής σημασίας για τη Renault, αφού αποτελεί ένα εργαστήριο στο οποίο εξελίσσονται τεχνολογίες για τα μελλοντικά καθημερινά μας αυτοκίνητα, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει με το νέο μας κινητήρα Renault E-Tech 19. Είναι πράγματι μια πολύ καλή συγκυρία να είσαι τώρα ενεργό κομμάτι της Formula 1», είπε ο Stoll.

Advertisement
Advertisement

Η Renault F1 σημειώνει σταθερή πρόοδο τα τελευταία τρία χρόνια και πέρυσι έκλεισε τη σεζόν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.