Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Red Bull του Verstappen είχε μείνει… μισή!

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Red Bull του Verstappen είχε μείνει… μισή!

FORMULA 1

Η Red Bull του Verstappen είχε μείνει… μισή!

FORMULA 1

Μία εικόνα που δημοσιοποιήθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της Formula 1 στο Instagram, φανερώνει το μέγεθος της ζημιάς που είχε υποστεί το μονοθέσιο του Max Verstappen μετά το χάος της εκκίνησης του Grand Prix Ουγγαρίας.

Advertisement
Advertisement

Ένα συμβάν που πυροδοτήθηκε από τη λάθος εκτίμηση του Valtteri Bottas, που στο βρεγμένο οδόστρωμα έχασε τα φρένα για τη την πρώτη στροφή.

O Φινλανσός οδηγός της Mercedes έπεσε πάνω στη McLaren του Lando Norris και μετά παρέσυραν τις Red Bull του Verstappen και του Sergio Perez.

perez-hungary21-verstappen-a1000χ600

Advertisement
Advertisement

Ο Μεξικανός εγκατέλειψε, ο Ολλανδός συνέχισε αλλά ξεκίνησε αγώνας δρόμου ώστε στα σχεδόν 30 λεπτά μέχρι την επανεκκίνηση, να καταφέρουν οι μηχανικοί της αυστριακής ομάδας να επιδιορθώσουν ότι μπορούσαν στην πληγωμένη RB16B.

Τελικά ο 23χρονος τερμάτισε ένατος και είναι χαρακτηριστικό πως δεν μπορούσε να κερδίσει εύκολα θέσεις, με τη μάχη του με τον Mick Schumacher να είναι ένα από τα highlights του αγώνα. Όχι τυχαία, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δήλωνε πως το μονοθέσιο του Verstappen παρήγαγε λιγότερη κάθετη δύναμη από τη Haas.

 

View this post on Instagram
Advertisement

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Advertisement

Και η φωτογραφία εξηγεί το γιατί, αφού από τη δεξιά πλευρά του λείπουν σχεδόν όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα!

Οι μηχανικοί της αυστριακής ομάδας επικεντρώθηκε στο να αντικαταστήσει το πληγωμένο κομμάτι των sidepods, να σταθεροποιήσει το πάτωμα και το slpitter και να βάλει την παραδοσιακή μονωτική ταινία στα αιχμηρά μέρη που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα.

Advertisement

Ως αποτέλεσμα της τεράστιας επιρροής που είχαν τα παραπάνω στην αεροδυναμική απόδοση του Verstappen, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, άλλοτε πάλευε με υπέρ-στροφή κι άλλοτε με υποστροφή.

Μετά από τον αγώνα της Ουγγαρίας που ήταν ο ενδέκατος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, είναι πλέον οκτώ βαθμούς πίσω από τον Lewis Hamilton.

verstappen-hungary-21-c1000x600

Διαβάστε επίσης:
Ο Vettel δίνει τη δική του μάχη για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
«Βράζουν» στη Red Bull με τον Bottas (video)
F1 GP Ουγγαρίας: Χάος και νίκη για Ocon!