Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι ομάδες δεν θέλουν ανεφοδιασμούς

Ελλάδα 6:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι ομάδες δεν θέλουν ανεφοδιασμούς

FORMULA 1

Οι ομάδες δεν θέλουν ανεφοδιασμούς

FORMULA 1

Μπορεί η αρχική αντίδραση του κοινού στο ενδεχόμενο επιστροφής των ανεφοδιασμών στο μαγικό κόσμο της Formula 1 να ήταν θετική, ωστόσο αυτό δεν βρίσκει ανάλογη αποδοχή στις τάξεις των ομάδων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Σε προηγούμενο άρθρο σας ενημερώσαμε για τη θέση αυτή, συμπεριλαμβανομένων και δηλώσεων σημαντικών μελών ομάδων που πρωταγωνιστούν. Στο περιθώριο του Grand Prix του Καναδά, υπήρξε σχετική συνάντηση όπου οι ανεφοδιασμοί ήταν – μαζί με τα ελαστικά – τα βασικά θέματα συζήτησης.

Κι ενώ για τα τέσσερα μαύρα σημεία επαφής των μονοθεσίων με το οδόστρωμα υπήρξε ένα θετικό κλίμα, για τους ανεφοδιασμούς σχεδόν όλες οι ομάδες τάχθηκαν κατά. Υποστηρίζουν πως η επιστροφή τους όχι μόνο δεν θα βοηθήσει καθόλου στο θέαμα (επιστρατεύτηκαν μάλιστα και υπεύθυνοι στρατηγικής κάποιων ομάδων που παρέθεσαν σχετικές αναλύσεις) αλλά αντίθετα, θα αυξήσει σημαντικά και τα κόστη!

Advertisement
Advertisement

Πόσο; Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ την πρώτη χρονιά και ένα ποσό περίπου στις 500.000 χιλιάδες για τις επόμενες. Παράλληλα, δεν είναι αμελητέοι και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν καθώς πλέον τα περισσότερα pit stop ολοκληρώνονται σε χρόνους κάτω των τριών δευτερολέπτων. Όλα λοιπόν γίνονται πολύ ταχύτερα απ’ ότι την τελευταία φορά που είδαμε σε Grand Prix τις μάνικες.

Δεδομένης της ξεκάθαρης τοποθέτησης της ομάδας γύρω από το θέμα, θεωρούμε σχεδόν δεδομένο πως τελικά δεν θα υλοποιηθεί το παραπάνω σενάριο που προέκυψε μετά τη συνάντηση του F1 Strategy Group της 14ης Μαΐου.