Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η νέα Ferrari ταιριάζει στον Kimi

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Ferrari ταιριάζει στον Kimi

FORMULA 1

Η νέα Ferrari ταιριάζει στον Kimi

FORMULA 1

Οι επιδόσεις του Kimi Raikkonen στο περυσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με τις φετινές του. Ποιος ήταν όμως ο παράγοντας που διαφοροποιήθηκε προς όφελος του 35χρονου Φινλανδού οδηγού;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Το 2014 ο Raikkonen δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, είχε ως καλύτερα αποτελέσματα την τέταρτη θέση στο Βέλγιο και την έκτη στην Ουγγαρία και έκλεισε τη σεζόν μόλις δωδέκατος στην κατάταξη των οδηγών. Ωστόσο η F14-T ήταν ένα μονοθέσιο φτιαγμένο στα θέλω του τότε teammate του, Fernando Alonso.

Φέτος, ο «Iceman» που προτιμά το εμπρός μέρος του μονοθεσίου να ανταποκρίνεται πιο άμεσα στις εντολές του, με αποτέλεσμα να καταπονεί περισσότερο τα εμπρός του ελαστικά και λιγότερο τα πίσω, έχει ένα μονοθέσιο που του ταιριάζει περισσότερο. Το γιατί, το εξηγεί ο νέος επικεφαλής της Gestione Sportiva της Ferrari, Maurizio Arrivabene.

Advertisement
Advertisement

«Νομίζω πως ήταν 10 ή 12 Δεκεμβρίου όταν συνομιλούσα με τον Simone (Resta, τον επικεφαλής σχεδιαστή) και τον Rory (Byrne, ειδικό σύμβουλο) ενώ κοιτούσαμε μία εικόνα του μονοθεσίου στον υπολογιστή. Ρώτησα αν θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε λίγο προς τα εμπρός το κέντρο βάρους. Γιατί αυτό βολεύει τον Kimi και λίγο-πολύ, το ίδιο ισχύει και για τον Sebastian (Vettel). Μου απάντησαν πως χρειάζονται έξι μήνες και τότε τους ρώτησα αν μπορεί να γίνει σε τρεις. Η νέα απάντηση ήταν πως θα έπρεπε να δουλεύουν όλοι μέρα νύχτα και τότε τους τόνισα πως θα είμαι κι εγώ μέρα νύχτα μαζί τους για να πετύχουμε το στόχο μας», είπε ο Ιταλός.

Η δεύτερη θέση του Raikkonen στο Μπαχρέιν, αποτέλεσε την πρώτη του παρουσία στο βάθρο από το Grand Prix Κορέας του 2013.