Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η νέα Aston Martin Vantage αναλαμβάνει καθήκοντα στην F1

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Aston Martin Vantage αναλαμβάνει καθήκοντα στην F1

FORMULA 1

Η νέα Aston Martin Vantage αναλαμβάνει καθήκοντα στην F1

FORMULA 1

Λίγο καιρό μετά την παρουσίασή της, η Aston Martin Vantage κάνει το ντεμπούτο της στις πίστες της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin παρουσίασε το ανανεωμένο και εγκεκριμένο από την FIA Αυτοκίνητο Αφαλείας της για τη σεζόν του 2024 στη Formula 1. Αναμένεται να το δούμε για πρώτη φορά το προσεχές Σάββατο (9/3) στη Σαουδική Αραβία, όπου η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πηγαίνει για τον δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Θα το δούμε σίγουρα στον γύρο σχηματισμού πριν την εκκίνηση και ίσως την ώρα του αγώνα αν υπάρξει κάποιο ατυχές συμβάν, κάτι που είναι πολύ πιθανό με τη χάραξη που έχει η πίστα της Τζέντα.

Δεν αλλάζει κάτι κάτω από το καπό αυτής της Vantage, αφού διατηρεί τον 4λιτρο turbo V8 που διαθέτει και το εργοστασιακό μοντέλο. Συνεπώς, οι ίπποι παραμένουν 665 και η ροπή στα 800 Nm, νούμερα πολύ βελτιωμένα συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 325 χλμ./ώρα.

Υπήρχαν αρκετά παράπονα από τους οδηγούς της F1 για το προηγούμενο Αυτοκίνητο Ασφαλείας της Aston Martin, λόγω του ότι ζοριζόταν με τη σταθερότητά του στις στροφές και συνεπώς, ήταν αργό.

Αυτή η εκδοχή, πέραν του ότι πρόκειται για τη νέα και πολύ βελτιωμένη γενιά του μοντέλου, είναι και πολύ καλύτερη αεροδυναμικά λόγω προδιαγραφών FIA. Έχει επανασχεδιασμένο πάτωμα, ενισχυμένο μπροστινό διαχωριστή κάτω από τη μάσκα, νέα πίσω αεροτομή και μία πιο αεροδυναμική μπάρα LED στην οροφή.

Advertisement

Οι τροποποιήσεις στο βρετανικό μοντέλο συνεχίζονται και εσωτερικά, όπου βλέπουμε νέα καθίσματα, εξατομικευμένη κεντρική κονσόλα και αρκετές οθόνες, στις οποίες ο οδηγός, Bernd Maylander, θα βλέπει τους χρόνους των οδηγών ανά γύρο, τις θέσεις τους, ενώ θα έχει και μία κάμερα που θα βλέπει πίσω.

Ο Maylander έχει οδηγήσει πάνω από 1.300 γύρους στην καριέρα του ως οδηγός Αυτοκινήτου Ασφαλείας στη Formula 1 και γνωρίζει πολύ καλά περί της νέας Aston Martin Vantage.

Advertisement

Ο ίδιος δηλώνει: «Είναι χαρά μου να οδηγώ αυτήν την Aston Martin. Το μοντέλο έρχεται από μία απίθανη σειρά και η νεότερη εκδοχή του είναι η ταχύτερη που έχει υπάρξει. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και αισθάνθηκα αμέσως τη βελτίωση στο χειρισμό και φυσικά στην ισχύ. Χρειαζόμαστε ένα αυτοκίνητο που είναι γρήγορο και άμεσο, ώστε να μπορούμε να αντιδρούμε γρήγορα και με ασφάλεια όταν λαμβάνουμε ειδοποίηση. Η Vantage μπορεί να μας το παρέχει αυτό».

Η νέα Aston Martin Vantage θα εμφανιστεί στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας και μαζί της θα είναι και η DBX707, το αντίστοιχο ιατρικό αυτοκίνητο προδιαγραφών FIA.