Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι λόγοι που η FIA τιμώρησε τον Ocon

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι λόγοι που η FIA τιμώρησε τον Ocon

FORMULA 1

Οι λόγοι που η FIA τιμώρησε τον Ocon

FORMULA 1

Μπορεί ο «καβγάς» των Max Verstappen και Esteban Ocon μετά το τέλος του Grand Prix Βραζιλίας να μονοπώλησε το ενδιαφέρον και τα… πρωτοσέλιδα, θα πρέπει όμως να σταθούμε και στην «αιτία του κακού».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αναφερόμαστε φυσικά στη σύγκρουση των δύο οδηγών στο γύρο 44, όταν ο οδηγός της Force India προσπάθησε να επιστρέψει στον ίδιο γύρο με τον μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρο του αγώνα.

Ο διευθυντής των αγώνων και τεχνικός έφορος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Charlie Whiting, εξήγησε γιατί από τη FIA οι κινήσεις του Γάλλου κρίθηκαν ως «απολύτως απαράδεκτες».

Advertisement
Advertisement

whiting-walks640tall

Ο Βρετανός είπε: «Είχε κάθε δικαίωμα να προσπαθήσει να επιστρέψει στον ίδιο γύρο, άλλωστε είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Περιμένεις όμως να γίνει με ασφάλεια. Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα έπρεπε να γίνει χωρίς να υπάρχει μάχη. Αν είχε τόση ταχύτητα, θα περίμενες να πει η Red Bull Racing στον Verstappen να τον αφήσει να περάσει ή κάτι τέτοιο. Ήταν ατυχές που αποφάσισε να μονομαχήσει για να περάσει, πράγμα απολύτως απαράδεκτο».

Είναι αξιοσημείωτο πως την τελευταία φορά που ο πρωτοπόρος της κατάταξης χτυπήθηκε από οδηγό που ήταν ένα γύρο πίσω, πρωταγωνιστής ήταν ξανά ένας Verstappen. Συγκεκριμένα o Jos, o μπαμπάς του Max που είχε πέσει πάνω στη Williams του Juan Pablo Montoya.

Advertisement

Δείτε σε βίντεο όσα συνέβησαν στον Ιντερλάγκος, εντός και εκτός πίστας, πατώντας εδώ.