Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Ferrari ανεβάζει το budget για να πάρει τον τίτλο

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ferrari ανεβάζει το budget για να πάρει τον τίτλο

FORMULA 1

Η Ferrari ανεβάζει το budget για να πάρει τον τίτλο

FORMULA 1

O τελευταίος τίτλος κατασκευαστών για τη Scuderia Ferrari στον μαγικό κόσμο της Formula 1 ήταν το μακρινό 2008 ενώ οδηγός της έχει να πανηγυρίσει από το 2007 – τότε ο Kimi Raikkonen.

Advertisement
Advertisement

Μία δεκαετία και βάλε λοιπόν, η ιταλική ομάδα είδε τη Σταχτοπούτα Brawn GP, την Red Bull Racing και τη Mercedes GP να κάνουν κατάληψη στο θρόνο. Και παρότι σε αυτή την περίοδο δεν είχε δραματική πτώση στην απόδοσή της όπως η αιώνια αντίπαλος McLaren, η ουσία είναι πως έχει μείνει μακριά από τους τίτλους.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ferrari σκοπεύει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να εκθρονίσει τη Mercedes το 2019. Με την έλευση του ταλαντούχου Charles Leclerc, την αλλαγή της διοίκησής της με τον Mattia Binotto να αναλαμβάνει τα ηνία, την πρόσληψη τεσσάρων (!) ικανών οδηγών για ατελείωτη δουλειά στον προσομοιωτή στο Μαρανέλο αλλά και αύξηση του budget της!

Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Louis Camilleri, μιλώντας σε μία τηλεδιάσκεψη με επενδυτές.

Advertisement
Advertisement

«Παρότι η περυσινή μας απόδοση στη Formula 1 ήταν η καλύτερή μας απ’ όταν κατακτήσαμε τον τίτλο το 2008, δεν πετύχαμε τη φιλοδοξία μας να πάρουμε το τρόπαιο του πρωταθλητή. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος που ήταν πάντα, η νίκη. Το 2019 θα αυξήσουμε τους πόρους της ομάδας, πράγμα που εναρμονίζεται με αυτή τη φιλοδοξία αλλά και περιλαμβάνει τις νέες απαιτήσεις λόγω των αλλαγών κανονισμών», είπε ο Camilieri.