Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι ατελείωτες σβούρες του Bottas στο GP Τουρκίας (video)

Ελλάδα 6:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι ατελείωτες σβούρες του Bottas στο GP Τουρκίας (video)

FORMULA 1

Οι ατελείωτες σβούρες του Bottas στο GP Τουρκίας (video)

FORMULA 1

Μπορεί στο Grand Prix Τουρκίας η Mercedes να πανηγύρισε τη νίκη και τον τίτλο οδηγών με τον Lewis Hamilton, όμως ο συγκεκριμένος αγώνας αποτέλεσε πραγματικό εφιάλτη για τον άλλο οδηγό της.

Advertisement
Advertisement

Ο Valtteri Bottas είχε ένα Σαββατοκύριακο το οποίο πολύ θα ήθελε να ξεχάσει το συντομότερο δυνατό. Τα βάσανα του Φινλανδού ξεκίνησαν από το Σάββατο και τις κατατακτήριες δοκιμές, εκεί όπου στις απαιτητικές συνθήκες στην Κωνσταντινούπολη, αρκέστηκε στην ένατη θέση.

Κι αν για πολλούς οι αναρρίχηση των Mercedes την ημέρα του αγώνα θα ήταν εύκολη υπόθεση, αυτό το δόγμα ίσχυσε μόνο για τον επτάκις πλέον παγκόσμιο πρωταθλητή. Αντίθετα ο Bottas παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων τετ α κε κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix.

O 31χρονος έκανε συνολικά έξι (!) τετ α κε, βλέποντας την καρό σημαία μόλις δέκατος-τέταρτος και ένα γύρο πίσω από τον Hamilton. Μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στα συμβάντα του πρώτου γύρου, αιτιολογώντας τα βάσανα που ακολούθησαν. Συγκεκριμένα, την απώλεια ενός μικρού κομματιού από την εμπρός αεροτομή και τη γενικότερα κακή συμπεριφορά της W11.

Advertisement
Advertisement

Η Formula 1 μάζεψε όλες τους τις εξόδους σε ένα video… ζαλάδα από τις σβούρες. Στην πρώτη κιόλας στροφή, είδε τη Renault του Esteban Ocon μπροστά του και παρότι δεν είχαν επαφή, έκανε κι αυτός τετ α κε. Μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά, στη στροφή 9, έμπλεξε πάλι με τον Γάλλο, πέφτοντας πάνω του.

Έπειτα στον γύρο 15 έκανε πιρουέτες μετά από ατομικό λάθος, όπως άλλωστε και στον γύρο 16 όταν βγήκε στην αμμοπαγίδα, από την οποία κατάφερε να απεγκλωβιστεί. Το επόμενο λάθος του ήρθε στο γύρο 21, οι σβούρες συνεχίστηκαν στο γύρο 40 αλλά παρά τη… ζαλάδα, σε καμία από τις εξόδους δεν υπέστη ζημιές ώστε να τεθεί εκτός μάχης.

Πάρτε δραμαμίνες και δείτε το video που ακολουθεί…

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog για όσα έγιναν στο GP Εμίλια Ρομάνια (video)

Advertisement

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!