Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι Αμερικανοί επέστρεψαν!

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Αμερικανοί επέστρεψαν!

FORMULA 1

Οι Αμερικανοί επέστρεψαν!

FORMULA 1

Το ντεμπούτο της Haas F1 είναι γεγονός, με τη VF-16, το μονοθέσιο με το οποίο θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2016, να έχει ήδη «πατήσει πίστα» στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η αποκάλυψή του έγινε διαδικτυακά, μερικές ώρες προτού ο Romain Grosjean πατήσει γκάζι στο σιρκουί του Μονμελό. Το όνομά του, αποτελεί αναφορά στην ιστορία της ομάδας. Συγκεκριμένα, η πρώτη μηχανή CNC την οποία κατασκεύασε η Haas Automation πίσω στο 1988, ονομαζόταν VF-1. Το «V» αποτελεί αναφορά στην δομή του και το «F-1» προέκυψε ως λογοπαίγνιο για να σχηματιστεί το «Very First One». Το πρώτο δηλαδή δημιούργημα της εταιρείας.

Τώρα, 28 χρόνια μετά, ο Gene Haas έχει εμπλακεί στη Formula 1 και η αναφορά είναι εύλογη. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια, που συμμετέχει αμερικανική ομάδα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

O Gene Haas έχει κατακτήσει την κορυφή στον αγωνστικό κόσμο των Η.Π.Α. Τι θα καταφέρει άραγε στην F1;

O Gene Haas έχει κατακτήσει την κορυφή στον αγωνστικό κόσμο των Η.Π.Α. Τι θα καταφέρει άραγε στην F1;

Advertisement
Advertisement

«H F1 είναι το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ παγκοσμίως και η Haas Automation κατασκευάζει τα καλύτερα βιομηχανία εργαλεία (σ.σ. είναι Νο1 στη Βόρεια Αμερική με έσοδα πωλήσεων που ξεπερνούν το 1 δις δολάρια). Η F1 περιλαμβάνει την πλέον προηγμένη τεχνολογία και προσελκύει τα μεγαλύτερα ταλέντα στη μηχανολογία και το σχεδιασμό. Η Haas Automation έχει τέλεια φήμη στις Η.Π.Α. αλλά θέλουμε αυτή να επεκταθεί παγκοσμίως», είπε ο Gene Haas.

Οι χρωματικές αντιθέσεις με το σκούρο και το ανοιχτό γκρι χρώμα, σε συνδυασμό με το κόκκινο, αποτελούν τα χαρακτηριστικά της VF-16 και έχουν επίσης «σύνδεση» με τις βιομηχανικές εργασίες της Haas Automotive.

VF-16-Launch-c640tall

Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Haas F1 έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Ferrari, η οποία παρέχει και την υβριδική μηχανή.

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε βαθμούς. Πρώτα όμως πρέπει να δείξουμε πως μπορούμε να βγούμε εκεί έξω και να κάνουμε τη δουλειά. Να τερματίζουμε, να δείξουμε πως σεβόμαστε τους θεατές και τις άλλες ομάδες. Μετά, αφού εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή παρουσία, θα στοχεύσουμε στους βαθμούς», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής Guenther Steiner.

Advertisement

Πίσω από το τιμόνι της VH-F1 θα είναι ο Romain  Grosjean και ο Esteban Gutierrez.

VF-16-Launch-b640