Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: «Βάζω την ομάδα πάνω από τον εαυτό μου»

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: «Βάζω την ομάδα πάνω από τον εαυτό μου»

FORMULA 1

Hamilton: «Βάζω την ομάδα πάνω από τον εαυτό μου»

FORMULA 1

Στο περιθώριο του Grand Prix Σιγκαπούρης, δέκατου-πέμπτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ο Lewis Hamilton έκανε μία δηλωση που θα συζητηθεί.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας ενόψει της μάχης στους δρόμους του μεγάλου λιμανιού της Ανατολής, ο οδηγός της Mercedes τόνισε στο βρετανικό Autosport το πόσο έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου και πως βάζει την ομάδα πιο πάνω από το ατομικό του συμφέρον!

«Αυτή τη στιγμή, στόχος είναι να πάρει η ομάδα όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς κι εγώ να τερματίζω όσο γίνεται πιο ψηλά στην κατάταξη. Όταν είσαι πιο πίσω, είσαι διατεθειμένος να πάρεις κάποια ρίσκα για να κερδίσεις θέσεις αλλά όταν είσαι στην κορυφή, σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα. Γενικά όταν είσαι πιο νέος, νοιάζεσαι λιγότερο γενικά. Οι αντιλήψεις σου είναι διαφορετικές. Τώρα σκέφτομαι πόσο χώρο αφήνω σε κάθε οδηγό, σκέφτομαι πως έχω δύο χιλιάδες ανθρώπους που έχουν δουλέψει πάνω στο μονοθέσιό μου και βασίζονται πάνω μου, πως θα πάρω την έξυπνη απόφαση, χωρίς εγωισμό επιδιώκοντας να κερδίσω μία θέση, χωρίς το ρίσκο να στερήσω από την ομάδα τον τίτλο στους κατασκευαστές. Νομίζω πως μεγαλώνοντας, έχω γίνει πιο ομαδικός παίκτης, έχω κατανοήσει πως δεν μπορώ να κερδίζω τους πάντες, πάντα. Όταν είσαι νέος, θέλεις να κερδίσεις κάθε αγώνα. Όμως το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ», είπε ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Advertisement
Advertisement

Ο Hamilton που είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του έκτου του τίτλου, μετράει οκτώ νίκες στους πρώτους δεκατέσσερις αγώνες της σεζόν και έχει προβάδισμα 63 πόντων έναντι του teammate του Valtteri Bottas και 99 έναντι του Max Verstappen.

O 34χρονος μετράει δύο συνεχόμενες νίκες στη Σιγκαπούρη και τέσσερις συνολικά.