Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Βαρετός ο τελευταίος αγώνας!

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hamilton: Βαρετός ο τελευταίος αγώνας!

FORMULA 1

Hamilton: Βαρετός ο τελευταίος αγώνας!

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton δε δίστασε να μιλήσει αρνητικά για τον τελευταίο αγώνα στη Βραζιλία όπου για 2η συνεχή φορά τερμάτισε πίσω από το Rosberg με την άλλη Mercedes.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήθελε όσο τίποτα τη νίκη σε μια πίστα που δεν τα έχει ακόμη καταφέρει. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ζήτησε επίμονα αλλαγή στρατηγικής από τη Mercedes χωρίς να βρει ανταπόκριση.

Μετά τον αγώνα ο Hamilton ήταν εμφανώς ενοχλημένος: «Είχα καλό ρυθμό αλλά δεν μπορείς να προσπεράσει εδώ. Είναι σπουδαία πίστα αλλά δεν μπορείς να φτάσεις αρκετά κοντά για να διεκδικήσεις θέση λόγω αεροδυναμικής. Όταν είμαστε και οι δυο σε ίδια στρατηγική είναι σα να έχεις καθορίσει από την αρχή το αποτέλεσμα. Ήθελα να ρισκάρω αλλάζοντας στρατηγική και μου έλεγαν να προσέχω τα ελαστικά. Είμαι στη F1 για να αγωνίζομαι και νομίζω αυτό θέλει να δει ο κόσμος. Δυστυχώς δεν μπόρεσα ν’ αγωνιστώ οπότε αυτό ήταν σχετικά βαρετό. Θα ήταν καλύτερα αν επιχειρούσαμε κάτι διαφορετικό από το να μπει ο ένας στον 15ο και ο άλλος στον 16ο γύρο».

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Hamilton έχει κερδίσει 10 αγώνες φέτος και εξασφάλισε τον τίτλο στο Ώστιν. Από τότε έχει χάσει στα ίσα από το Rosberg σε Μεξικό και Βραζιλία. Πιθανόν αν ήταν επικεφαλής του αγώνα να μην του άρεσε μια αλλαγή στρατηγικής και ένα ρίσκο από την πλευρά του Rosberg που θα τον έφερνε σε πλεονεκτική θέση.

Hamilton-Brazil15-face-a640

Αντιδρώντας σ’ όλα αυτά ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff ανέφερε: «Αν ο οδηγός αποφασίζει για τη στρατηγική θα χάνουμε σε κάθε αγώνα. Μπορεί το ένστικτο κάποιες φορές να είναι σωστό αλλά αν δεν έχεις μπροστά το σύνολο των δεδομένων το πιθανότερο είναι να σε οδηγήσει σε λάθη στους περισσότερους αγώνες. Θα εξακολουθήσουμε ν’ ακούμε τον επικεφαλής στρατηγικής της ομάδας. Εύκολα θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε τους ρόλους και να έχουμε Νο 1 και Νο 2 οδηγό. Αποφασίσαμε να έχουμε ίση μεταχείριση είναι δύσκολο αυτό για μας καθώς είναι ελεύθεροι να κοντραριστούν. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τους επικεφαλής στρατηγικής του κάθε οδηγού να μονομαχούν επίσης. Κατανοώ το τι θέλουν οι οπαδοί αλλά ως επικεφαλής της ομάδας σας λέω πως αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Ακόμη και αν κρίνονταν ο τίτλος δε θέλω να αλλοιωθεί ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα με δική μας απόφαση. Ποτέ!».