Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Θα άλλαζα τη Ferrari προς το καλύτερο

Ελλάδα 1:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hamilton: Θα άλλαζα τη Ferrari προς το καλύτερο

FORMULA 1

Hamilton: Θα άλλαζα τη Ferrari προς το καλύτερο

FORMULA 1

Με περίσσια αυτοπεποίθηση μίλησε ο Lewis Hamilton αναφερόμενος στο υποθετικό σενάριο να ντυνόταν κάποτε στα κόκκινα της Scuderia Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ρωτήθηκε για πολλοστή φορά για το ενδεχόμενο να γίνει κάποια στιγμή κάτοικος Μαρανέλο. Είναι άλλωστε μία φήμη που κυκλοφορεί εδώ και μία δεκαετία, προτού καν ο Βρετανός χρειαστεί να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά τη McLaren.

Τελικά επέλεξε τη Mercedes και η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή – η γερμανική εταιρεία κυριάρχησε πλήρως στην υβριδική εποχή της Formula 1 και έκανε τον ένα παγκόσμιο τίτλο του, πέντε. Και είναι αγκαλιά και με τον έκτο.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενος αγωνιστικής σεζόν αλλά όπως τονίζει, δύσκολα θα κάνει μία τόσο μεγάλη αλλαγή. Αν την έκανε όμως…

Advertisement
Advertisement

«Για πολλούς, η Ferrari θα αποτελούσε το τελευταίο όνειρο στην καριέρα τους. Όχι για εμένα. Από 13 ετών, ανήκω στην οικογένεια της Mercedes. Κι αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Αν άλλαζε όμως, δεν έχω αμφιβολία πως θα μπορούσα να αλλάξω κάποια πράγματα προς το καλύτερο εκεί. Όμως δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να γίνει η Mercedes μία ομάδα που κερδίζει και για να μπορέσει να μείνει στην κορυφή. Τώρα έχουμε μία ατμόσφαιρα γεμάτη αγάπη, εκτίμηση, θαυμασμό και σεβασμό. Κι αυτά δεν τα αφήνεις», είπε ο Hamilton στη Blick.

Ο 34χρονος μετράει 82 νίκες στην καριέρα του στη Formula 1 και κυνηγάει το ρεκόρ των 91 που ανήκει στον Michael Schumacher.