FORMULA 1

Hamilton: Η ταχύτερη ανάλυση δεδομένων φέρνει καλύτερα αποτελέσματα

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hamilton: Η ταχύτερη ανάλυση δεδομένων φέρνει καλύτερα αποτελέσματα

FORMULA 1

Hamilton: Η ταχύτερη ανάλυση δεδομένων φέρνει καλύτερα αποτελέσματα

FORMULA 1

O παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για το πώς επηρεάζει η εξέλιξη της τεχνολογίας τον κόσμο της αυτοκίνησης και είπε πως έχει όλα όσα χρειάζεται για να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο του στην F1.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ

H διασύνδεση των αυτοκινήτων, η ανάπτυξη συστημάτων αποδοτικότερης διαχείρισης τους και η εφαρμογή τεχνολογιών που θα δώσουν απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα, με φόντο τον ερχομό των αυτοδηγούμενων οχημάτων είναι ένα από τα βασικά θέματα του φετινού Mobile World Congress.

Είναι δεδομένο ότι ένα από τα κύρια πεδία αξιοποίησης των εντυπωσιακά υψηλότερων ταχυτήτων σύνδεσης και το σημαντικά μειωμένων χρόνων απόκρισης μέσα από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς (5G) θα είναι η αυτοκίνηση και η αυτοματοποίηση πολλών διαδικασιών που σήμερα εναπόκεινται στην κρίση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Στο θέμα αναφέρθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton, μιλώντας στο MWC, με αφορμή τη συνεργασία της Mercedes Benz με την Qualcomm (εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών). Ο Βρετανός πιλότος, αφού έβγαλε selfie πάνω στη σκηνή, έχοντας πίσω του ένα από τα αυθεντικά μονοθέσια της Mercedes, με τα οποία οδήγησε πέρσι μέχρι την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην F1, μίλησε για το πόσο επηρεάζει την οδήγηση η καταιγιστική εξέλιξη της τεχνολογίας και περιέγραψε τη σχέση του με το μονοθέσιο ως «καλύτερη από έναν γάμο».

«Το αυτοκίνητο μου μιλάει συνέχεια. Είναι τόση η συμμετοχή της τεχνολογίας που η επιτυχία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των οδηγικών ικανοτήτων. Πρέπει να κατανοήσεις τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Έχουμε αισθητήρες που μας δίνουν συνεχώς πληροφορίες για το κάθε τι, από τη θερμοκρασία και τη φθορά των ελαστικών, μέχρι την ιδανική γραμμή οδήγησης. Ευτυχώς για μένα δεν χρειάζεται να αναλύω όλες αυτές τις πληροφορίες. Είναι δουλειά των μηχανικών. Η ομάδα μας απαρτίζεται από 1.300 άτομα. Σε μένα φτάνουν μόνο οι απολύτως χρήσιμες πληροφορίες», είπε ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Hamilton-Barca16test1-j640

Advertisement

Ο Paddy Lowe, τεχνικός διευθυντής της Mercedes AMG Petronas, τόνισε ότι η επιτυχία είναι βασισμένη 50-50 στο αυτοκίνητο και τον οδηγό, με τον Hamilton να αντιδρά δίπλα του με έναν μορφασμό…

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 αποκάλυψε ότι δεν είναι μεγάλος fan της οδήγησης στον δρόμο. «Με ενοχλεί η κίνηση», είπε και τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος με το διαφαινόμενο μέλλον των αυτοκίνητων. «Λατρεύω την εξέλιξη της τεχνολογίας. Είμαι ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες που μας δίνει».

Advertisement

Περιέγραψε την οδήγηση ενός μονοθέσιου ως το πιο τρελό roller coaster. «Είναι σαν έχεις ένα πύραυλο στην πλάτη σου και να προσπαθήσεις να τον κρατήσεις στις ράγες. Θα ευχόμουν στον καθένα να νιώσει αυτή την εμπειρία. Η αίσθηση όταν δέχεσαι τέτοιες δυνάμεις είναι απερίγραπτη». Θέλοντας να εξηγήσει ακόμα καλύτερα την καταπόνηση που δέχεται το σώμα του, είπε ότι χάνει 2 κιλά στις δοκιμές (όπως αυτές τις ημέρες στην πίστα της Βαρκελώνης), καθώς υπάρχουν αγώνες που χάνει μέχρι και τέσσερα κιλά.

Τέλος, αναφερόμενος στη συνέχεια είπε: «Έχω όλα όσα χρειάζομαι για να κατακτήσω το τέταρτο πρωτάθλημα μου. Ζω ένα όνειρο. Νιώθω καταπληκτικά. Έχω τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια ενέργεια. Είμαι πάντα ανταγωνιστικός για το κάθε τι».

Έφυγε από τη σκηνή τραβώντας ακόμα μια selfie με φόντο το πολυπληθές κοινό και την ανέβασε στο Snapchat.

Advertisement