Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Δεν εμπιστεύομαι πια το Rosberg

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Δεν εμπιστεύομαι πια το Rosberg

FORMULA 1

Hamilton: Δεν εμπιστεύομαι πια το Rosberg

FORMULA 1

Η ένταση που προκάλεσε η σύγκρουση των δυο Mercedes, στο δεύτερο γύρο του Βελγικού GP, έχει φέρει θύελλα στους κόλπους της Γερμανικής ομάδας που δύσκολα θα καταλαγιάσει αν δε ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Lewis Hamilton που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το θύμα καθώς από την επαφή κλατάρισε το πίσω ελαστικό της Mercedes πράγμα που τελικά τον οδήγησε σ’ εγκατάλειψη προσπαθεί να “τραβήξει” όσο μπορεί την κατάσταση για να επωφεληθεί απ’ αυτό στο μέλλον.

Ρίχνοντας συνεχώς λάδι στη φωτιά ο Hamilton πρόσθεσε χτες στα όσα έχουν ήδη λεχθεί: “Όταν αγωνίζεσαι πρέπει να μπορείς να εμπιστευτείς τους ανθρώπους ότι λειτουργούν ενσυνείδητα και όχι ότι κάνουν πράγματα εσκεμμένα. Όμως μετά τη συζήτηση που είχαμε και όσα ελέχθησαν εκεί δεν ξέρω τι προσέγγιση θα έχω στον επόμενο αγώνα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάνει η ομάδα. Πήγαμε στο Βέλγιο με πολύ καλή διάθεση απέμεναν 8 αγώνες με την διαφορά στους 11 βαθμούς και πίστευα πως θα έχει ενδιαφέρον για όλους μας θα γίνουν καλοί αγώνες και συναρπαστικοί. Την Πέμπτη πριν τον αγώνα όταν συναντηθήκαμε ο Nico εξέφρασε το θυμό του για όσα είχαν γίνει στην Ουγγαρία. Νόμιζα ότι το θέμα τελείωσε εκεί αλλά είδατε τι έγινε“.

Advertisement
Advertisement

Ο Rosberg από την πλευρά του δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, ούτε για το αν το έκανε επίτηδες όπως αποκάλυψε ο Hamilton βασιζόμενος στα λεγόμενα του Γερμανού στην απενημέρωση: “Ξέρω τι είπε  ο Hamilton στους δημοσιογράφους. Αυτή είναι η άποψή του για τα συμβάντα. Η δική μου είναι τελείως διαφορετική καλύτερα να μη δώσω τώρα όλες τις λεπτομέρειες. Εύχομαι να μπορείτε να το σεβαστείτε αυτό. Προτιμώ να κρατήσω το θέμα εσωτερικά. Το συζητήσαμε είπε ο καθένας τη γνώμη του, θα υπάρξει και άλλη συζήτηση και θα δούμε πως θα αλλάξει η προσέγγιση στο μέλλον όπως έγινε και στην Ουγγαρία. Υπάρχει πολύ καλή σχέση με τους επικεφαλής της ομάδας, τον Toto Wolff και τον Paddy Lowe με τη βοήθεια και του Niki Lauda. Είναι σημαντικό αυτό σε τέτοιες καταστάσεις και είμαι σίγουρος πως θα βρούμε το δρόμο ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη Μόντσα“.

Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff τόνισε πως θα ληφθούν μέτρα χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος: “Θα ήταν λάθος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα να πάρουμε οριστικές αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει. Είμαι πολύ εκνευρισμένος μ’ αυτό που έγινε. Όχι επειδή χτύπησαν αλλά γιατί παρενέβησαν τους κανόνες που όλοι μαζί είχαμε ορίσει. Είμαι απογοητευμένος ανεξαρτήτως ποιος φταίει είμαι απογοητευμένος όπως και η ομάδα. Πρέπει να κάνουμε μια προσεκτική ανάλυση για να δούμε πως θα βελτιώσουμε την προσέγγισή μας. Προφανώς έχουμε τη δυνατότητα παρέμβασης, όμως δεν είναι αυτό σωστό πρέπει να συζητήσουμε πως δε θα συμβεί ξανά αυτό. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα δώσω εντολές. Αν χρειαστεί θα είναι απογοητευτικό για μας, όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αυτή την κατάσταση ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες. Υπάρχουν προτάσεις αλλά πρέπει να ωριμάσουν δεν καταλήγεις στη σωστή στρατηγική μέσα σε 60 λεπτά“.

Advertisement

Από την πλευρά του ο Niki Lauda ήταν πιο ξεκάθαρος: “Αυτό που έγινε δεν έπρεπε να συμβεί. Ειδικά στο δεύτερο γύρο! Φταίει ο Rosberg γιατί ο Lewis ήταν εμπρός και χτύπησε το πίσω ελαστικό με την εμπρός αεροτομή. Θα το ξεκαθαρίσουμε είναι μέρος της ζωής μας να κάνουμε λάθη, χρειάζεται προσεκτική ανάλυση. Θα ακούσουμε την άποψη του Nico και θα διορθώσουμε το θέμα για να μη συμβεί ξανά αυτό με τόσο χαζό τρόπο“.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 7/9 το Ιταλικό GP, από το ναό της ταχύτητας, τη θρυλική πίστα της Μόντσα.

Advertisement