Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Δεν αποφασίζω εγώ!

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hamilton: Δεν αποφασίζω εγώ!

FORMULA 1

Hamilton: Δεν αποφασίζω εγώ!

FORMULA 1

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκαθάρισε το ρόλο του στην ομάδα της Mercedes αλλά και τα περιθώρια επιλογών που έχει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η λήξη του φετινού πρωταθλήματος, βρήκε τον πρωταθλητή να χάνει 3 αγώνες σερί από τον έτερο οδηγό της Mercedes, Nico Rosberg. Δημιουργήθηκε θέμα με τη στρατηγική και τι εναλλακτικές θα μπορούσε ν’ ακολουθήσει ο Hamilton. Ο Βρετανός ακούστηκε να ζητάει επίμονα διαφορετική επιλογή από το Rosberg. Όμως δεν του έγινε το χατίρι από την ομάδα. Στην ετήσια γιορτή “Stars & Cars” της Mercedes πανηγυρίστηκε η πιο πετυχημένη αγωνιστική χρονιά στην ιστορία της εταιρείας. Εκεί o Hamilton ρωτήθηκε σχετικά με τη λήψη αποφάσεων και το δικό του ρόλο.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκαθάρισε: «Το βασικό θέμα είναι πως ορίζεται η σωστή απόφαση για την ομάδα, επειδή πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσεις πως δεν πρόκειται μόνο για τον εαυτό σου. Αφορά 1300 ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα και μια εγωιστική απόφαση που μπορεί να πάρω έχει αντίκτυπο σε όλους τους. Οπότε δεν αποφασίζω εγώ με τον εαυτό μου. Θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα πάρω τη σωστή απόφαση για λογαριασμό όλων. Στο Μεξικό τα ελαστικά άντεχαν αλλά η ομάδα αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να τα αλλάξουμε. Δεν ξέραμε τι θα γίνει στο παρελθόν πολλές φορές είχαν σκάσει ελαστικά. Εκ των υστέρων έχει σημασία για μένα να γνωρίζω πως η δική μου οπτική ήταν σωστή».

Advertisement
Advertisement

Stars-and-Cars-2015-a640
Hamilton, Wolff και Rosberg μιλούν στην ετήσια γιορτή “Stars & Cars” της Mercedes!

Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff ξεκαθάρισε: «Όταν βρίσκεσαι στο μονοθέσιο και δεν έχεις τη συνολική εικόνα πρέπει να αφήσεις τις αποφάσεις σ’ αυτούς που βλέπουν όλα τα δεδομένα. Τις περισσότερες φορές η ομάδα έχει σωστή εικόνα αν και σε κάποιες ο οδηγός μπορεί να νιώθει κάτι κρίσιμο και να είναι σε θέση να πάρει μια πιο ακριβή απόφαση. Αλλά δουλεύουμε ομαδικά, οι οδηγοί μας δεν είναι μόνοι τους, ούτε βασίζονται μόνο στον εαυτό τους όταν αγωνίζονται».