Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hakkinen: Η F1 χρειάζεται πόλεμο ελαστικών

Ελλάδα 16:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hakkinen: Η F1 χρειάζεται πόλεμο ελαστικών

FORMULA 1

Hakkinen: Η F1 χρειάζεται πόλεμο ελαστικών

FORMULA 1

Μεγάλη κουβέντα γίνεται σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η Formula 1 θα μπορούσε να ανακτήσει στοιχεία του παρελθόντος που την έκαναν πιο συναρπαστική. Μία ενδιαφέρουσα πρόταση σε αυτόν τον τομέα, έρχεται από τον Mika Hakkinen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θεωρεί πως ένας «πόλεμος» ελαστικών θα μπορούσε να δώσει τη λύση. Άλλωστε τη χρονιά που κάθισε το χρόνο, το 1998, υπήρχε αντίστοιχη κατάσταση αφού η ομάδα του, η McLaren, χρησιμοποιούσε ελαστικά της Bridgestone ενώ η Ferrari της Goodyear.

Είκοσι χρόνια μετά, θεωρεί πως αυτή θα είναι η απάντηση στην… ανία που έχει φέρει η παρουσία αποκλειστικού προμηθευτή (από το 2011 είναι η Pirelli).

Advertisement
Advertisement

«Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές, για να υπάρχουν μεγαλύτερες μάχες. Μιλώντας με τους οδηγούς κατανοώ πως τα ελαστικά φτάνουν σε μία κορύφωση στην απόδοσή τους, κι αν πιέσεις λίγο περισσότερο, απλά υπερθερμαίνονται. Δεν ασκώ κάποια κριτική στην Pirelli, είναι όμως δεδομένο πως θα έπρεπε να υπάρχει ανταγωνισμός», είπε ο Φινλανδός.

Πάντως η κατάσταση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα παραμείνει ως έχει έως το 2024.