Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Red Bull είχε αμφιβολίες για τον Ricciardo

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Red Bull είχε αμφιβολίες για τον Ricciardo

FORMULA 1

H Red Bull είχε αμφιβολίες για τον Ricciardo

FORMULA 1

Η συνεργασία του Daniel Ricciardo με τη Red Bull Racing ολοκληρώθηκε ίσως πιο πρόωρα απ’ ότι θα περίμενε κανείς, αφού ο Αυστραλός πήρε την αιφνίδια απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο και από το 2019 να αγωνίζεται με τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Renault.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Εύκολα αυτή την περίοδο, κύριο θέμα συζήτησης με οποιοδήποτε από τα μέλη της αυστριακής ομάδας είναι η κοινή πορεία των δύο πλευρών. Και σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, αποκάλυψε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Την ανησυχία που είχαν οι «ταύροι» όταν σκέφτονταν να τον προβιβάσουν στην πρώτη ομάδα, λόγω ενός στοιχείου που τότε φάνταζε ως αδυναμία του Ricciardo – αν και στην πορεία αποδείχθηκε το μεγαλύτερό του ατού!

Advertisement
Advertisement

«Ήταν απόλαυση να τον έχουμε στην ομάδα μας αυτά τα πέντε χρόνια. Ήταν στην οικογένεια της Red Bull από το 2007 και ήταν σπουδαίο που τον είδαμε να μεγαλώνει και να εξελίσσεται. Η ειρωνεία είναι πως στην αρχή, είχαμε δίλημμα σχετικά με το πρόσωπο με το οποίο θα αντικαθιστούσαμε τον Mark Webber. Είχαμε τον Jean-Eric Vergne, τον Daniel, ήταν διαθέσιμος και ο Kimi Raikkonen. Και η μεγαλύτερη ανησυχία μας για τον Daniel δεν αφορούσε στην ταχύτητά του. Αφορούσε στο γεγονός πως όσο ήταν στην Toro Rosso, δεν τον είχαμε δει σε μονομαχίες ρόδα με ρόδα. Όμως απ’ όταν προβιβάστηκε στην Red Bull Racing, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να προσπερνάει και αναμφίβολα έχει γίνει ίσως ο καλύτερος όλων σε αυτόν τον τομέα», είπε ο Horner.

ricciardo-china18-a640tall

Και με… σφραγίδα θα προσθέσουμε εμείς, αφού κέρδισε το βραβείο για την «Καλύτερη Προσπέραση του 2018», που του απονεμήθηκε μέσω ψηφοφορίας αναγνωστών του Planet F1 για το προσπέρασμα επί του Valtteri Bottas στο Grand Prix Κίνας.