Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H πρώτη μέρα του Sainz στη Ferrari

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H πρώτη μέρα του Sainz στη Ferrari

FORMULA 1

H πρώτη μέρα του Sainz στη Ferrari

FORMULA 1

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2020 ολοκληρώθηκε και αυτό σηματοδότησε και την αλλαγή… φρουράς σε πολλές ομάδες. Μία από αυτές, είναι η Ferrari!

Advertisement
Advertisement

Μετά από έξι χρόνια ο Sebastian Vettel αποτελεί παρελθόν, με τον Carlos Sainz Jr να παίρνει τη θέση του στο ρόλο του teammate του Charles Leclerc. Ένα δίδυμο που είναι το μικρότερο ηλικιακά για τη Scuderia, από το 1968!

Μάλιστα ο 26χρονος ντύθηκε ήδη στα κόκκινα και πέρασε την πρώτη του ημέρα ως οδηγός της ιταλικής ομάδας. Επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Μαρανέλο όπου του πήραν μέτρα για το αγωνιστικό του κάθισμα στην SF21 την οποία θα οδηγεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 και γνωρίστηκε με την τεχνική ομάδα με την οποία θα συνεργάζεται.

sainz-ferrari-1st-day-e1000x600

Advertisement
Advertisement

Συμμετείχε σε συσκέψεις με τον επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, καθώς και τον Leclerc ενώ μιας και φέτος ελέω Covid-19 ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο γεύμα της ομάδας, συνομίλησε με εκπροσώπους του Τύπου… διαδικτυακά.

sainz-ferrari-1st-day-b1000x600

Ο Sainz θα γίνει ο τρίτος Ισπανός που θα οδηγήσει για το Cavallino Rampante, μετά τον Marquis Alfonso de Portago που συμμετείχε σε πέντε αγώνες τη διετία 1956-1957 και φυσικά τον Fernando Alonso που έτρεξε σε 96 Grand Prix την περίοδο 2010-2014. Όμως η Ferrari είχε και δύο Ισπανούς δοκιμαστές, τους Pedro de la Rosa and Marc Gene, με τον δεύτερο να αποτελεί ακόμα μέλος της ως πρεσβευτής του brand αλλά και εκπαιδευτής για τα προγράμματα XX και F1 Clienti.

Advertisement

sainz-ferrari-1st-day-d1000x600

Ο Μαδριλένος που είναι γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι, Carlos Sainz Sr, μετρά 119 εκκινήσεις στον μαγικό κόσμο της Formula 1, αγωνιζόμενος με τα χρώματα τον Scuderia Toro Rosso, Renault και McLaren. Με τη Βρετανική ομάδα ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο, τερματίζοντας τρίτος πέρυσι στη Βραζιλία και δεύτερος φέτος στην Ιταλία. Τις δύο τελευταίες σεζόν, έκλεισε τη χρονιά στην έκτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών.

Advertisement

sainz-ferrari-1st-day-c1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το τελευταίο F1 Vlog της σεζόν (video)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Advertisement

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!