Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H… προίκα της Alfa Romeo Sauber!

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H… προίκα της Alfa Romeo Sauber!

FORMULA 1

H… προίκα της Alfa Romeo Sauber!

FORMULA 1

Μετά την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, η Alfa Romeo Sauber οδεύει προς Ισπανία όπου διεξάγεται ο πέμπτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, με στόχο να βρεθεί ξανά στους βαθμούς!

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (Instagram.com/SeitanF1)

Η έκτη θέση του Charles Leclerc στο επεισοδιακό Grand Prix του Μπακού, έδωσε νέα ώθηση στην ελβετική ομάδα που ειδικά αυτή την Κυριακή, 13 Μαΐου, θα γιορτάσει και μια ιδιαίτερη επέτειο: την πρώτη νίκη της Alfa Romeo στη Formula 1. Αυτή σημειώθηκε το 1950 στην πίστα του Σίλβερστοουν από το Nino Farina με μια Alfa Romeo 158.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9):
«Είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο φετινό Ευρωπαϊκό αγώνα, τον 5ο γύρο, στη Βαρκελώνη. Αισθάνομαι σα να βρίσκομαι στη δική μου πίστα καθώς εκεί έχω οδηγήσει περισσότερο στη Formula 1. Επίσης πραγματικά το απολαμβάνω κάθε φορά που επιστρέφω σ’ αυτήν την πίστα. Υπήρξα πάντα δυνατός εκεί, έχω πάρει pole position στην κατηγορία GP2, όπως και κάποια καλά αποτελέσματα στη Formula 1. Η πίστα έχει μια καλή ανάμιξη απ’ όλα τα διαφορετικά είδη στροφών και ένα πολύ τεχνικό τελευταίο τμήμα που μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά ολόκληρο το γύρο των κατατακτήριων δοκιμών ή ένα μέρος αγώνα. Συνήθως έρχονται αρκετοί Σουηδοί φίλαθλοι για υποστήριξη, αυτό το καθιστά ακόμη πιο ιδιαίτερο μέρος για μένα και μου δίνει έξτρα ώθηση για να έχω ένα καλό Σαββατοκύριακο. Ανυπομονώ να οδηγήσω στη Βαρκελώνη».

Advertisement
Advertisement

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):
«Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος γι’ αυτά που μπορέσαμε να πετύχουμε στο προηγούμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Μπακού, πηγαίνω στον επόμενο γύρο με μια θετική αίσθηση. Έχω καλές αναμνήσεις από το παρελθόν, στη Βαρκελώνη. Είναι ενδιαφέρουσα η επιστροφή στην πίστα που πραγματοποιήσαμε τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης με τη C37. Μου αρέσει το ‘Circuit de Barcelona-Catalunya’. Η διαχείριση των ελαστικών θα είναι κομβικός παράγοντας καθώς η πτώση στην απόδοση λόγω τοπικής υπερθέρμανσης είναι σχετικά υψηλή σ’ αυτή την πίστα. Συνολικά είναι μια ιδιαίτερη διαδρομή, πολύ τεχνική καθώς εμπεριέχει όλων των ειδών τις στροφές. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο μονοθέσιο».

leclerc-baku18-g640

Δεδομένα πίστας:
Η πίστα στη Βαρκελώνη είναι μια από τις πληρέστερες για να αξιολογήσεις το μονοθέσιό σου καθώς εμπεριέχει όλων των ειδών τις στροφές. Τα δυο πρώτα τμήματα έχουν μέσες και γρήγορες στροφές ενώ στο τρίτο μέρος κυριαρχεί μια τεχνική αλληλουχία αργών στροφών. Γι’ αυτό το σετάρισμα αποτελεί πάντοτε συμβιβασμό. Η αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη (downforce), το καλό ζύγισμα του μονοθεσίου αλλά και η ελκτική πρόσφυση στην έξοδο των στροφών είναι οι κύριοι παράγοντες για την επίτευξη ενός καλού χρόνου σ’ ένα γύρο.