Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H νέα αρχή του Ricciardo

Ελλάδα 10:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα αρχή του Ricciardo

FORMULA 1

H νέα αρχή του Ricciardo

FORMULA 1

O Daniel Ricciardo σόκαρε τα paddock της Formula 1 όταν πήρε την τολμηρή απόφαση να αφήσει τη Red Bull Racing, μία ομάδα που διεκδικεί νίκες, για να πάει στη Renault F1 που στα τρία χρόνια που αγωνίζεται ως εργοστασιακή συμμετοχή, δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Το καλύτερο πλασάρισμα της ομάδας με βάση στο Ένστοουν το 2018, ήταν στην πέμπτη θέση – στα Grand Prix Αζερμπαϊτζάν και Γερμανίας. Ωστόσο, ο «Honey Badger» πίστεψε στο όραμα της γαλλικής ομάδας, εμπιστεύτηκε το πλάνο που του παρουσίασαν οι Cyril Abiteboul και Marcin Budkowski κι έτσι τόλμησε τη μεγάλη αλλαγή. Παρότι ξέρει, πως θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να έχει στα χέρια του ξανά ένα «όπλο» που θα του επιτρέψει να πάρει νίκες.

«Όταν υπέγραψα με τη Renault, ήξερα πως είχα πολλή δουλειά μπροστά μου. Ξέρω πως προσπαθούν σκληρά να βελτιώσουν τα πράγματα, επεκτείνουν πολλά τμήματα της ομάδας και προσπαθούν να είναι πιο ισχυροί το 2019 κι ακόμα περισσότερο το 2020. Φέτος θα έχουμε ένα νέο μονοθέσιο, θα είναι μία αρκεί. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δώσω τα πάντα και να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Και θα δούμε που θα μας βγάλει αυτό», είπε ο Ricciardo με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο planetf1.com.

Το μονοθέσιο της Renault για το 2019 θα αποκαλυφθεί στις 12 Φεβρουαρίου. Teammate του Αυστραλού θα είναι ο Γερμανός Nico Hulkenberg.

Advertisement
Advertisement