Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Mercedes θέλει τη δική της Haas

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes θέλει τη δική της Haas

FORMULA 1

H Mercedes θέλει τη δική της Haas

FORMULA 1

Η συνεργασία των Ferrari και Haas έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στον ανταγωνισμό, που επιδιώκει να στήσει ανάλογες συνεργασίες. Και φυσικά αναφερόμαστε στη Mercedes που θέλει σύντομα να αποκτήσει κι αυτή τη δική της «Β’ ομάδα».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Άλλωστε εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια η Red Bull Racing έχει τη δική της (Scuderia Toro Rosso) και πλέον οι Ιταλοί κάνουν κάτι παρόμοιο. Στο όριο φυσικά των κανονισμών, παρέχουν εκτός από κινητήρες, όσα άλλα τους επιτρέπει το γράμμα του νόμου.

Ειδικά φέτος, η Haas VF-18 «μοιάζει» με Ferrari και αποδίδει εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα αυτό να φέρει αντιδράσεις. Το αντίστοιχο πλάνο που ετοιμάζει η Mercedes, το αποκάλυψε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων, Toto Wolff.

Advertisement
Advertisement

«Είδαμε πως το σύστημα συνεργασίας που εφάρμοσαν οι Ferrari και Haas έχει αποδώσει καρπούς. Έχει ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Η Ferrari έχει ένα στρατηγικό σύμμαχο ενώ η Haas έχει εξελιχθεί σε πολύ ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς να χρειαστεί να χτίσει ολόκληρη κληρονομιά, χωρίς να συγκεντρώσει την εμπειρία και τις γνώσεις για τις οποίες απαιτούνται χρόνια. Το σύστημά τους λοιπόν έχει αποδειχθεί επιτυχημένο έως τώρα και φυσικά η σκέψη μας κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Είτε αυτό αφορά συνεργασία με τη Williams, είτε με τη Force India. Από το 2019 κιόλας…», είπε ο Wolff με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο planetf1.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη σχόλιο από την πλευρά της βρετανικής ομάδας και συγκεκριμένα από την Claire Williams. Η κόρη του Sir Frank Και αντιπρόεδρος της Williams, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει αυτό το δρόμο η ομάδα της.