Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H McLaren προσέλαβε τον Capito!

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H McLaren προσέλαβε τον Capito!

FORMULA 1

H McLaren προσέλαβε τον Capito!

FORMULA 1

Η βρετανική ομάδα προσέλαβε τον πρώην αγωνιστικό διευθυντή της Volkswagen, Jost Capito. Οι δυο εταιρείες συμφώνησαν μεταξύ τους για τη μετάβαση αυτή. Ο 57χρονος Γερμανός θα πάρει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της McLaren Racing και θα αναφέρεται απευθείας στον πρόεδρο, Ron Dennis.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μετά την απομάκρυνση του Martin Whitmarsh το 2014, αυτή τη θέση κάλυπτε ο Jonathan Neale που πλέον δεν θα εμπλέκεται με το αγωνιστικό τμήμα. Ο Neale θα έχει ρόλο COO (chief operating officer) στο McLaren Technology Group. Ο Eric Boullier διατηρεί το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή της McLaren F1 και θα αναφέρεται στον Capito.

Η McLaren Honda είχε πέρυσι μια δραματική χρονιά παρότι οδηγούν για λογαριασμό της δυο παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Fernando Alonso και Jenson Button. H συνεργασία με τη Honda δεν εξελίχθηκε ομαλά καθώς η υβριδική μηχανή της Ιαπωνικής εταιρείας υστερούσε τόσο σε απόδοση όσο και σε αξιοπιστία. Η 9η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 27 βαθμούς πέρυσι είναι το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία της εταιρείας και σίγουρα θέλουν πιο ανταγωνιστική απόδοση φέτος. Το καλύτερο αποτέλεσμα πέρυσι ήταν μια 5η θέση στο Ουγγρικό GP (Alonso).

Advertisement
Advertisement

Ο Ron Dennies βλέπει στο πρόσωπο του Capito έναν χαρακτήρα «εξαιρετικά εντυπωσιακό, ανταγωνιστικό και φιλόδοξο» αισιοδοξεί δε πως θα οδηγήσει την ομάδα σε νίκες και πρωταθλήματα. Ο Capito τα προηγούμενα χρόνια απόλαυσε 3 τίτλους με τη VW στο WRC ενώ στο παρελθόν είχε σημαντικές θέσεις σε BMW, Porsche, Ford και Sauber F1.