Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H McLaren κατηγορεί τη Red Bull

Ελλάδα 21:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H McLaren κατηγορεί τη Red Bull

FORMULA 1

H McLaren κατηγορεί τη Red Bull

FORMULA 1

Το Grand Prix Σιγκαπούρης ήταν το πρώτο στο οποίο εφαρμόστηκαν οι περιορισμοί στην επικοινωνία των ομάδων με τους οδηγούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τη McLaren, η Red Bull Racing δεν τήρησε τις απαγορεύσεις αυτές. Έχουν όμως απάντηση οι «ταύροι»…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά τις τελευταίες διευκρινήσεις, οι συμβουλές μέσω team radio που αφορούσαν στα περάσματα πάνω από τα κερμπ στις στροφές, απαγορεύονταν. Στην πορεία του αγώνα στη Μαρίνα Μπέι, κάποια στιγμή ο Simon Rennie (μηχανικός αγώνα του Daniel Ricciardo) ακούστηκε να λέει: «Το να αποφεύγεις τα κερμπ μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το μονοθέσιο».

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη επικοινωνία, ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, είπε: «Οι αλλαγές μας κάνουν να ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο ακούγοντας τι λένε και τι δεν λένε οι άλλες ομάδες, αναζητώντας επικοινωνίες όπως αυτή που έγινε εις διπλούν ανάμεσα στη Red Bull και τον Ricciardo. Θεωρώ πως ήταν κωδικοποιημένο μήνυμα. Είναι θέμα της FIA να το ερευνήσει αλλά ήταν παράξενο μήνυμα».

Advertisement
Advertisement

Η απάντηση ήρθε διά στόματος του επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner.

«Προφανώς πρώτα μιλήσαμε με τον Charlie (σ.σ. Whiting, τον τεχνικό έφορο της FIA) και τον ενημερώσαμε πως ο Daniel είχε προβλήματα αξιοπιστίας. Γι’ αυτό το λόγω τον συμβουλέψαμε να αποφεύγει τα κερμπ, γιατί προκαλούσαν πρόβλημα στις μπαταρίες», αποκάλυψε ο Βρετανός.

Η FIA έδωσε το πράσινο φως καθώς σε αυτό το γκρίζο τοπίο, είχε την Παρασκευή διευκρινιστεί πως επιτρέπονταν επικοινωνίες με γνώμονα την αξιοπιστία.

O Ricciardo είχε πρόβλημα με τις μπαταρίες που εντεινόταν με το πέρασμα πάνω από τα κερμπ