Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Ferrari παραδέχθηκε πως θα δώσει προτεραιότητα στον Vettel!

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ferrari παραδέχθηκε πως θα δώσει προτεραιότητα στον Vettel!

FORMULA 1

H Ferrari παραδέχθηκε πως θα δώσει προτεραιότητα στον Vettel!

FORMULA 1

Μπορεί η νέα SF90 να μην έχει πατήσει ακόμα πίστα, ωστόσο η Ferrari ξεκαθάρισε από τώρα πως προτεραιότητά της (και) φέτος είναι ο Sebastian Vettel!

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στο περιθώριο των αποκαλυπτηρίων του νέου μονοθεσίου, ο Mattia Binotto που ανέλαβε επικεφαλής της Scuderia αντικαθιστώντας τον Maurizio Arrivabene, παραδέχθηκε πως ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα έχει το πάνω χέρι έναντι του νέου του teammate, Charles Leclerc.

«Αν υπάρξει περίπτωση που θα πρέπει να επέμβουμε, η προτεραιότητά μας θα είναι ο Sebastian. Νομίζω πως αυτό είναι φυσιολογικό, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν, μέσω αυτού στοχεύουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Δεν έχει κάτι να αποδείξει, είναι ένας πολύ έμπειρος οδηγός, κατέκτησε πρωταθλήματα και ξέρει τι χρειάζεται για να κερδίσεις. Και είναι δική μου δουλειά να του παρέχω τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να κάνει τη δουλειά. Αναμφίβολα όμως περιμένω πολλά από εκείνον – το ίδιο κι εκείνος από τον εαυτό του», παραδέχθηκε ο Binotto.

Advertisement
Advertisement

Πάντως ο Ιταλός τεχνικός προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ουσιαστικά αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο κι ο Leclerc κάποια στιγμή.

«Δεν μεροληπτούμε έναντι κάποιου εκ των οδηγών μας. Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να κερδίζει η Ferrari. Ο Charles έχει πολλά να μάθει, ξέρουμε όμως πόσο ταλαντούχος είναι. Είναι πολύ νέος σε ηλικία, δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που η Ferrari είχε τόσο νέο σε ηλικία οδηγό. Στην αρχή θα έχει λοιπόν πολλά να μάθει και ο Vettel θα αποτελεί καλό σημείο αναφοράς για εκείνον. Ελπίζω να έχουμε το ευχάριστο πρόβλημα να πρέπει να διαχειριστούμε δύο οδηγούς που θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Το να έχεις ένα τόσο ανταγωνιστικό οδηγικό δίδυμο, δεν είναι πρόβλημα αλλά μία ευκαιρία», τόνισε ο Binotto.