Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Grosjean: Μη με ξεχνάτε!

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Grosjean: Μη με ξεχνάτε!

FORMULA 1

Grosjean: Μη με ξεχνάτε!

FORMULA 1

Απογοητευμένος που ακόμα δεν έχει απασχολήσει σοβαρά μία από τις «μεγάλες» ομάδες της Formula 1, παρουσιάζεται ο Romain Grosjean. Ο Γάλλος θεωρεί αντιπροσωπευτικές της αξίας του, τις εμφανίσεις που έκανε στο τέλος της σεζόν του 2013.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πράγματι, ο Γάλλος βρέθηκε έξι φορές στο βάθρο, μάζεψε 132 πόντους και έδειξε πως είχε τα φόντα για το… κάτι παραπάνω. Ωστόσο φέτος χάθηκε στη μετριότητα της Lotus και της μονάδας ισχύος της Renault. Διόλου τυχαία, κάνοντας απολογισμό της καριέρας του στην F1 που περιελάμβανε μόλις 7 Grand Prix το 2009 και τρεις φουλ σεζόν με τη Lotus από το 2011, κάνει λόγο για δρόμο που δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

«Τίποτα δεν ήταν εύκολα για εμένα στα χρόνια μου στην F1. Το 2009 όπως μπήκα στο σπορ, ξαφνικά, έτσι αποχώρησα. Το 2012 ήταν μία χρονιά όπου πίεζα υπερβολικά και έκανα κάποια ανόητα λάθη αλλά το 2013, αφότου βρήκαμε λύση με το πρόβλημα που είχαμε στη χαρτογράφηση του συστήματος KERS, έκανα πολύ καλή σεζόν. Τότε, δεδομένων των στοιχείων που συλλέγαμε από τις δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα, περίμενα πως το 2014 θα μπορούσα να διεκδικήσω νίκες. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι ενώ οι Daniel Ricciardo και Valtteri Bottas τράβηξαν την προσοχή πάνω τους. Ο κόσμος ξεχνά τι έδειξα πως μπορούσα να κάνω προς το τέλος της προηγούμενης σεζόν, όταν επικρατούσα σταθερά του Kimi Raikkonen παρότι ήταν σε καλή κατάσταση, ικανοποιημένος από το μονοθέσιό μας το οποίο ταίριαζε και στο οδηγικό του στιλ. Τότε απέδειξα την αξία μου. Αν το 2015 συνεχίσω να οδηγώ καλά και επικρατήσω του teammate του, ελπίζω το 2016 να είμαι πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου-νικητή», είπε ο Grosjean στο βρετανικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα του 28χρονου ακούστηκε πριν μερικούς μήνες για τη McLaren, εύλογα λόγω της παρουσίας εκεί του πρώην αφεντικού του, Eric Boullier. Ωστόσο, η βρετανική ομάδα φέρεται να μην εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησής του.