Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με Grosjean-Magnussen και το 2019 η Haas

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Grosjean-Magnussen και το 2019 η Haas

FORMULA 1

Με Grosjean-Magnussen και το 2019 η Haas

FORMULA 1

Δύο ακόμα κομμάτια μπήκαν στη θέση τους στο παζλ που αφορά στη σύνθεση του grid του μαγικού κόσμου της Formula 1. Η Haas F1 Team ανακοίνωσε πως και το 2019 θα οδηγούν για λογαριασμό της οι Romain Grosjean και Kevin Magnussen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτή θα είναι η τρίτη σεζόν που θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της αμερικανικής ομάδας, η οποία ποντάρει στη σταθερότητα. Ο Grosjean είναι στις τάξεις της από το ξεκίνημα της πορείας της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Από το ξεκίνημα της πορείας μας, κρίναμε πως θέλαμε έμπειρους οδηγούς για να επιταχύνουν την εξέλιξη του μονοθεσίου και της ομάδας μας. Και έχουμε δύο πολύ καλούς και πολύ έμπειρους οδηγούς. Κάθε χρόνο σημειώνουμε σημαντική βελτίωση και η διατήρηση των Romain Grosjean και Kevin Magnussen ήταν εύκολη απόφαση για εμάς», ανέφερε ο διευθυντής της Haas, Guenther Steiner.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια ο Grosjean Φέτος ήταν υπό πίεση μετά από μία σειρά λαθών, ωστόσο η εντυπωσιακή τέταρτη θέση στο Red Bull Ring, σε συνδυασμό με τρία ακόμα πλασαρίσματα στους βαθμούς, έπεισαν τον Gene Haas να τον κρατήσει. Συνολικά ο 32χρονος έχει 137 συμμετοχές σε Grand Prix, 10 βάθρα και 371 κερδισμένους πόντους. Οι 29 εξ αυτών ήρθαν στην παρθενική σεζόν της Haas και έχει πάρει το 55.3% των συνολικών πόντων που έχει κερδίσει η αμερικανική ομάδα στη Formula 1.

grosjean-monza18-a640

«Όσα έχει πετύχει αυτή η ομάδα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι εντυπωσιακά. Κι ως κάποιος που είναι στις τάξεις της από το ξεκίνημα, νιώθω περηφάνια. Χαίρομαι που θα συνεχίσω», είπε μεταξύ άλλων ο Grosjean.

Advertisement

Όσο για τον Magnussen, κάνει την καλύτερη σεζόν του και βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 49 πόντους στο ενεργητικό του. Ο 25χρονος Δανός έχει συνολικά μαζέψει 130 πόντους σε 75 Grand Prix, έχοντας θητεύσει ακόμα σε McLaren και Renault.

magnussen-hocken18-b640

Advertisement

«Δεν έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου κατάσταση σαν αυτή που έχουμε εδώ στη Haas. Όλοι εδώ λατρεύουν τους αγώνες και παλεύουν με τον ίδιο στόχο. Χωρίς γραφειοκρατία, όλα είναι ξεκάθαρα», είπε μεταξύ άλλων ο Magnussen.

Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώνεται ως τώρα το grid του 2019:

Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel Charles Leclerc
Red Bull Racing Max Verstappen Pierre Gasly
Force India Lance Stroll ?
McLaren Carlos Sainz Lando Norris
Williams ? ?
Renault Daniel Ricciardo Nico Hulkenberg
Toro Rosso ? ?
Haas Romain Grosjean Kevin Magnussen
Sauber Kimi Raikkonen Antonio Giovinazzi