Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Grosjean: Εξίσου δυνατοί Alonso, Raikkonen

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Grosjean: Εξίσου δυνατοί Alonso, Raikkonen

FORMULA 1

Grosjean: Εξίσου δυνατοί Alonso, Raikkonen

FORMULA 1

O Γάλλος οδηγός της Lotus έχει στο παρελθόν συνεργαστεί και με τους δύο οδηγούς της Ferrari. Παλαιότερα με τον Fernando Alonso και τις δύο προηγούμενες σεζόν με τον Kimi Raikkonen. Μπορεί λοιπόν να κάνει μία σύγκριση ανάμεσα στο οδηγικό δίδυμο της Ferrari…

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Romain Grosjean επέλεξε πέρυσι το δρόμο της υπομονής και έμεινε στην ομάδα της Lotus παρά τα οικονομικά προβλήματα και την αποδιοργάνωση της ομάδας που είχε ως αποτέλεσμα φέτος να βρεθεί μακριά από τις πρώτες θέσεις. Αντίθετα ο Raikkonen έφυγε άσχημα από την ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει comeback στη F1 και να πάρει δυο νίκες σε Άμπου Ντάμπι και Αυστραλία.

Ο Grosjean είχε μια καλή σχέση με το Raikkonen τον οποίο πολύ συχνά κέρδισε στη μάχη με το χρονόμετρο. Αναφερόμενος στον άλλοτε teammate του ο Γάλλος αποκάλυψε: “Ξέρω πολύ καλά τι δεν του αρέσει και νομίζω πως τα μονοθέσια με τις φετινές προδιαγραφές δεν του ταιριάζουν. Χρειάζεται ένα καλό εμπρός μέρος και το μονοθέσιο φέτος δε δίνει αυτή την αίσθηση. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω ακριβώς αλλά σίγουρα επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σου“.

Advertisement
Advertisement

Ο Grosjean έχει βρεθεί μια χρονιά (2009) και με τον Alonso στην ίδια ομάδα (Renault). Αντιπαραβάλλοντας ο Γάλλος τόνισε: “Νομίζω πως και οι δυο είναι πολύ δυνατοί. Όταν ήμουν στην ίδια ομάδα με το Fernando δεν είχα εμπειρία και το μονοθέσιο μας δεν ήταν καλό. Ο Alonso κατόρθωνε πάντα να πάρει το 100% από το μονοθέσιο ακόμη και αν χρειάζονταν ν’ αλλάξει 3 φορές το στυλ οδήγησής του κατά τη διάρκεια ενός γύρου, αυτό είναι μοναδικό. Ο Kimi είναι καλός σταθερός και ικανός να βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του 3ημέρου. Μου άρεσε που συνεργαζόμασταν παρότι δεν είναι πολύ ομιλητικός. Διαφέρουν επίσης εγώ ήμουν σε διαφορετικές φάσεις όταν τους συνάντησα . Για να είμαι δίκαιος στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς δεν μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιον, δεν ήξερα ποιος θα αποδεικνύονταν καλύτερος για μένα είναι και οι δυο πολύ δυνατοί“.

Alonso και Raikkonen είναι ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς στη Formula 1. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.