Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Δράματα στο FP2, ταχύτερος ο Vettel (vid)

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Βραζιλίας: Δράματα στο FP2, ταχύτερος ο Vettel (vid)

FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Δράματα στο FP2, ταχύτερος ο Vettel (vid)

FORMULA 1

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Βραζιλίας, εικοστού και προτελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Η Scuderia Ferrari έκανε το 1-2, με ταχύτερο όλων τον Sebastian Vettel. Ήταν όμως μία επεισοδιακή περίοδος με τρεις οδηγούς να έχουν δύσκολο απόγευμα, αφήνοντας αρκετή δουλειά για τους μηχανικούς τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Ιντερλάγκος υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με βαρύ ουρανό αλλά όχι βροχή αυτή τη φορά. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος, το οποίο δεν είχε στεγνώσει πλήρως, στους 24.

H διαδικασία ξεκίνησε με δράση αφού λόγω της βροχής το πρωί, όλοι ήθελαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Ξεκίνησε όμως και με ατύχημα, με πρωταγωνιστή τον Robert Kubica. Ο Πολωνός που στο FP1 είχε παραχωρήσει τη θέση του στον τρίτο οδηγό της ομάδας, Nicholas Latifi, έχασε τον έλεγχο στη στροφή 2, με τη Williams να καταλήγει με δύναμη στις μπαριέρες. Η FW42 υπέστη αρκετές ζημιές και αναπόφευκτα είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Advertisement

Μετά από 7 περίπου λεπτά είχαμε πάλι πράσινη σημαία με τις Red Bull να δείχνουν αρχικά το δρόμο αλλά τους χρόνους να πέφτουν συνεχούς ενώ παρέμενε η απειλή βροχής: αρχικά από τον Lewis Hamilton κι εν συνεχεία με τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc να πλασάρονται στην κορυφή, με τον Γερμανό στο 1.09.570.

Ενώ σποραδικά έπεφταν κάποιες ψιχάλες, η Red Bull έβαλε στο μονοθέσιο του Verstappen τη νέα αεροτομή που έφερε προς δοκιμή στη Βραζιλία, καθώς είχαν ξεκινήσει και οι προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων.

Advertisement

Φτάνοντας στα μισά του δρόμου, είχαμε ένα τετ α κε χωρίς συνέπειες για τον Daniil Kvyat και τους κορυφαίους συνδυασμούς να «πατούν γκάζι». Πρώτα ο Leclerc, μετά ο Bottas, για να περάσει ξανά ο Vettel στην κορυφή, αυτή τη φορά με επίδοση στο 1.09.217 που έμελλε να ήταν και η καλύτερη της ημέρας.

Advertisement

Είκοσι λεπτά πριν το φινάλε είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας καθώς ο κινητήρας στην πλάτη του Pierre Gasly παρέδωσε πνεύμα. Όμως το απόγευμα αποδείχθηκε δύσκολο για την Toro Rosso αφού πέντε λεπτά πριν το φινάλε της 90λεπτης διαδικασίες, είδε και το άλλο της μονοθέσιο να «υποφέρει».

Ο Kvyat αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα που τον έβγαλε εκτός αγωνιστικής διαδρομής και παρότι η επαφή με τον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά ήταν ανεπαίσθητη, καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το πίσω μέρος της STR14.

Οι κριτές επενέβησαν με τους πυροσβεστήρες, σε ένα συμβάν που προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας και πρόωρο φινάλε στη διαδικασία.

Αναλυτικά η κατάταξη: