Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βελγίου, 1η στροφή: Έφταιγε μόνο ο Vettel;

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Βελγίου, 1η στροφή: Έφταιγε μόνο ο Vettel;

FORMULA 1

GP Βελγίου, 1η στροφή: Έφταιγε μόνο ο Vettel;

FORMULA 1

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε εύκολα χτες στο Βέλγιο εκκινώντας από την pole καθώς οι βασικοί διεκδικητές της νίκης βγήκαν εκτός μάχης στην πρώτη στροφή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

To σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Γερμανό με τη Mercedes να φεύγει καλά ενώ δίπλα του ο Μαχ Φερστάπεν με τη Red Bull παρότι είχε το πλεονέκτημα λόγω πολύ μαλακής γόμας δεν τα κατάφερε αντίστοιχα καλά. Όπως παραδέχτηκε και ο νεαρός Ολλανδός η εκκίνησή του ήταν μέτρια: ” Δεν εκκίνησα όπως θα ήθελα πήρα όμως την εσωτερική στην πρώτη στροφή και μετά με στρίμωξαν οι δυο Ferrari. Στην επαφή έσπασε η εμπρός αεροτομή και καταστράφηκε το πάτωμα του μονοθεσίου, ο αγώνας τελείωσε εκεί για μένα”.

Ο Φερστάπεν είδε τις Ferrari να τον προσπερνούν στην κοντή ευθεία ως τη La Source και προσπάθησε ν’ ανακτήσει το χαμένο έδαφος από την εσωτερική. Δίπλα του ήταν ο Ράικονεν που κινήθηκε προσεκτικά αφήνοντας χώρο στον Ολλανδό. Όμως ήρθε ο Φέτελ από την εξωτερική έκλεισε απότομα την πορεία του και χτύπησε τη Ferrari του Φινλανδού. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα η Ferrari να κινηθεί δεξιά και να χτυπήσει τη Red Bull. Ως αποτέλεσμα βρέθηκαν όλοι τους εκτός διεκδίκησης της νίκης. Από τα θραύσματα έσπασε και η αεροτομή του Ρικιάρντο που έχασε πολύτιμο έδαφος ως τη διακοπή του αγώνα (σ.σ: ο Μάγκνουσεν θα αγωνιστεί στο Ιταλικό GP λένε από τη Renault).

Advertisement
Advertisement

SPA16-1st-corner-crash-c640
Είναι ξεκάθαρο σ’ αυτή τη φωτ. ότι ο Φέτελ στρίβει πάνω στο Ράικονεν, δείτε πόσο χώρο έχει αφήσει ο Ράικονεν στο Φερστάπεν.

Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του ο Φερστάπεν που είχε και άλλες μάχες στην πίστα με τις Ferrari τόνισε για την 1η στροφή: “Πήρα την εσωτερική και δεν είχα μπλοκάρισμα τροχού οπότε άνετα έστριβα από εκεί αλλά με στρίμωξαν πρώτα ο Κίμι και μετά ο Σεμπάστιαν έστριψε προς τα πάνω μας. Ξέρει ότι είναι από την εξωτερική και έστριψε προς τα μέσα όπου βρίσκονταν άλλα δυο μονοθέσια”.

Ο Ράικονεν που είχε επαφή και αργότερα μέσα στον αγώνα με το Φερστάπεν τόνισε πως σύντομα ο Ολλανδός με τον τρόπο που αμύνεται θα προκαλέσει/εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα.
Από την πλευρά του ο Φέτελ ήταν πιο διαλλακτικός: “Θα μιλήσω μαζί του πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Ο καλύτερος τρόπος είναι να συζητάμε μεταξύ μας και όχι μέσω των media. Τον συμπαθώ αλλά κάποιες ενέργειές του ειδικά στη ζώνη φρεναρίσματος δεν είναι σωστές. Πρέπει να το καταλάβει αυτό”.

Advertisement

Αναφερόμενος στην πρώτη στροφή ο Φέτελ είπε: “Αν είχα πάρει πιο ανοιχτά τη στροφή θα είχαν τρακάρει μόνο οι δυο τους και το θέμα θα ήταν τελείως διαφορετικό θα την είχα γλυτώσει. Δε χωρούν τρία μονοθέσια εκεί, ήταν τυφλή κίνηση να πάρει την εσωτερική αυτό προκάλεσε τα προβλήματα στην εξωτερική και επηρέασε τόσο εμένα όσο και τον Κίμι”. Οι αγωνοδίκες εξετάζοντας όλες τις κάμερες θεώρησαν το συγκεκριμένο συμβάν αγωνιστικό και δεν επέβαλαν καμία ποινή.

Advertisement

Προσωπική μας άποψη είναι πως φταίει ο Φέτελ, αν δεν είχε χτυπήσει το Ράικονεν στρίβοντας άγαρμπα δεν θα υπήρχε σύγκρουση. Ο Φέτελ είχε χώρο αριστερά του να απλωθεί και να επιταχύνει αν το έκανε λογικά θα έβγαινε στην Eau Rouge δεύτερος πίσω από το Ρόσμπεργκ. Μετά το συμβάν της πρώτης στροφής δεν υπήρξε καμία μάχη για θέση στο βάθρο. Ο Ρικιάρντο πήρε τη 2η θέση χωρίς να απειλήσει το Ρόσμπεργκ ή να απειληθεί από το Χάμιλτον ο οποίος χωρίς να ιδρώσει έφτασε από την 21η στην 3η θέση και το βάθρο.

Επόμενος αγώνας την ερχόμενη Κυριακή στο ναό της ταχύτητας, τη θρυλική πίστα της Μόντσα. Οι οδηγοί της Mercedes  διεκδικούν τον τίτλο, ο Χάμιλτον προηγείται με διαφορά 9 βαθμών ενώ απομένουν ακόμη 200 να μοιραστούν σε 8 αγώνες.