Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Τουρκίας: Ταύροι στη βροχή του FP3

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Τουρκίας: Ταύροι στη βροχή του FP3

FORMULA 1

GP Τουρκίας: Ταύροι στη βροχή του FP3

FORMULA 1

Ο Pierre Gasly της Scuderia AlphaTauri σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Κωνσταντινούπολης, με τους Max Verstappen και Sergio Perez να τον πλαισιώνουν στο μουσκεμένο Otodrom.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως προέβλεπε το δελτίο καιρού, αυτή τη φορά η πίστα της Κωνσταντινούπολης υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με κακοκαιρία. Βροχή από το πρωί, θερμοκρασία αέρα στους 16 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 20.

Δεδομένου πως ανάλογες συνθήκες μάλλον θα δούμε στις επίσημες διαδικασίες (αν και υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών) και υπήρχε αρκετό νερό στην πίστα, στο ξεκίνημα του FP2 δεν είχαμε δράση.

Advertisement
Advertisement

Πέρασαν οκτώ λεπτά προτού ακουστεί κινητήρας κι αυτός ήταν της Honda, στην πλάτη της AT02 του Gasly. Τον ακολούθησαν αρκετοί συνάδελφοί τους ενώ αρκετά γρήγορα, κρίθηκε πως είχε έρθει η ώρα τα full wet ελαστικά να αντικατασταθούν από ενδιάμεσα αφού η ένταση της βροχής είχε μειωθεί. Συγκεκριμένα, 19 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας, με τον Lando Norris να είναι ο πρώτος που τα «φόρεσε» στη McLaren του.

Όμως η ισορροπία υπό τόσο δύσκολες συνθήκες δεν ήταν εύκολη. Το διαπίστωσε ο Gasly που αντιμετώπισε υδρολίσθηση στη στροφή 11 και μετά από… τσουλήθρα διαρκείας. Όμως χάρη στις στρωμένες με άσφαλτο εξόδους διαφυγής, ο Γάλλος κατάφερε να συνεχίσει δίχως προβλήματα.

Advertisement

Αντίθετα, ο George Russell που έχασε τον έλεγχο στη στροφή 2, κατέληξε στην αμμοπαγίδα κι αυτό έφερε κόκκινη σημαία ώσπου να απομακρυνθεί το μονοθέσιο της Williams. Η διακοπή της δράσης ήρθε 37 λεπτά πριν το τέλος του FP2 αλλά μόλις 4 λεπτά μετά, είχαμε πάλι πράσινη σημαία.

Τα απρόοπτα συνεχίστηκαν, με τον Verstappen να κάνει μία εντυπωσιακή περιστροφή 360 μοιρών στη στροφή 9, ενώ είχε μόλις τοποθετήσει εαυτόν στην κορυφή με χρόνο 1.32.464.

H ίδια στροφή προκάλεσε «στιγμές» τόσο για τον Lewis Hamilton όσο και για τον Sebastian Vettel που έκανε κι αυτός πλήρη περιστροφή.

Στο ίδιο σημείο έχασε τον έλεγχο και ο Charles Leclerc με τη Ferrari, την ώρα που ο Verstappen κατέβαινε στο 1.30.684.

Στα 15 λεπτά πριν το φινάλε ο Yuki Tsunoda (AlphaTauri) απέφυγε τελευταία στιγμή τον Perez (Red Bull Racing) που βρέθηκε απρόσεκτα στο διάβα του στη στροφή 11 ενώ ο Fernando Alonso (Alpine) και ο Carlos Sainz (Ferrari) είχαν επίσης εξόδους, δίχως να πληρώσουν τίμημα αν και ο πρώτος χρειάστηκε να παλέψει για να βγει από την αμμοπαγίδα.

Με χρόνο 1.30.447 ο Gasly πέρασε στην κορυφή των χρόνων και έμεινε εκεί, με τις δύο RB16B των Verstappen-Perez να ακολουθούν και τις δύο Ferrari να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το GP όπου μια βροχή θα μας… Sochi (video)

Ποινή για αλλαγή κινητήρα στον Hamilton, αλλάζουν οι ισορροπίες στην Τουρκία (vid)

Όλο και πιο κοντά στην F1 η Audi και η Porsche