Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Grand Prix στο Red Bull Ring το 2014!

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Grand Prix στο Red Bull Ring το 2014!

FORMULA 1

Grand Prix στο Red Bull Ring το 2014!

FORMULA 1

Την επιστροφή του Grand Prix Αυστρίας στο καλεντάρι της Formula 1 ανακοίνωσε η Red Bull! Ή τουλάχιστον τη συμφωνία ανάμεσα στον Ντίτριχ Μάτεσιτζ και τον Μπέρνι Έκλεστοουν, που μένει να επικυρωθεί από το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Αυτό συνεδριάζει τον προσεχή Σεπτέμβριο και προφανώς, ένα από τα θέματα στην ατζέντα συζήτησης θα είναι το καλεντάρι του 2014. Η ημερομηνία που φέρεται να έχει συμφωνηθεί, είναι αυτή της 6ης Ιουλίου.

Η τελευταία φορά που έγινε αγώνας στην Αυστρία, ήταν το 2003, με τον Μίκαελ Σουμάχερ να επικρατεί των Κίμι Ράικονεν και Ρούμπενς Μπαρικέλο. Ένα χρόνο νωρίτερα, η νίκη του Γερμανού είχε προκαλέσει σάλο παγκοσμίως αφού είχε “παραχωρηθεί” από τον Βραζιλιάνο μετά από εντολές της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Το 2004 το A1 Ring τέθηκε εκτός προγράμματος, καθώς δεν προχωρούσαν τα απαιτούμενα έργα ανακαίνισης. Μερικά χρόνια μετά, το σιρκουί του Σπίλμπεργκ πέρασε στην ιδιοκτησία της Red Bull που το… μεταμόρφωσε. Επαναλειτούργησε το 2011 ως Red Bull Ring και έχει φιλοξενήσει αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού (DTM), του World Series by Renault αλλά και του ευρωπαϊκού Le Mans series.