Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP M. Βρετανίας: Νικητής στο θρίλερ ο Rosberg (video)!

Ελλάδα 15:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP M. Βρετανίας: Νικητής στο θρίλερ ο Rosberg (video)!

FORMULA 1

F1 GP M. Βρετανίας: Νικητής στο θρίλερ ο Rosberg (video)!

FORMULA 1

Το Βρετανικό GP έκρυβε περισσότερο δράμα απ’ ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πριν την εκκίνηση. Σκασμένα ελαστικά, εγκαταλείψεις πρωτοπόρων, συγκρούσεις, επικές μάχες και ένα φινάλε που όμοιό του δε θα μπορούσε να γράψει ούτε ο Χίτσκοκ συνθέτουν την εικόνα του σημερινού αγώνα με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να σημειώνει την 1η νίκη της Mercedes επί βρετανικού εδάφους στη σύγχρονη ιστορία του σπορ. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησαν οι Μαρκ Ούεμπερ και Φερνάντο Αλόνσο ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ εγκατέλειψε ενώ ήταν πρώτος!

Η εξέλιξη του Βρετανικού GP δε θα μπορούσε να είναι πιο συναρπαστική ακόμη κι αν επρόκειτο για το καλύτερο σενάριο. Ο poleman Λιούις Χάμιλτον διατήρησε την πρώτη θέση στην εκκίνηση αλλά την έχασε 14 γύρους αργότερα από αστοχία ελαστικού. Ενώ προσπαθούσε να φτάσει στα πιτ, το ίδιο συνέβη σε Μάσα και Βερν με τους μηχανικούς να ψάχνονται τι φταίει. Το κερμπ στη στροφή 4 ή τα ελαστικά;

Το αυτοκίνητο ασφαλείας οριοθέτησε το ρυθμό και ο Φέτελ πήρε κεφάλι με το Ρόσμπεργκ να ακολουθεί. Όλα έδειχναν ότι έτσι θα τελειώσει ο αγώνας. Το κιβώτιο της Red Bull όμως είχε άλλη άποψη ο Γερμανός πρωταθλητής εγκατέλειψε και το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε εκ νέου τις διαφορές.

Advertisement
Advertisement

Στο φινάλε δόθηκε επική μάχη με το Ρόσμπεργκ να παίρνει την καρό σημαία για πρώτη φορά στο Σίλβερστον στη σύγχρονη ιστορία της Mercedes. Πίσω του βρέθηκαν οι Γουέμπερ και Αλόνσο μετά από επικές μάχες και προσπεράσματα. Στη βαθμολογία ο Αλόνσο μείωσε τη διαφορά του από το Φέτελ στους 21 βαθμούς.Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Νίκο Ρόσμπεργκ τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ομάδα κάνει φανταστική δουλειά και για μας ήταν μια υπέροχη μέρα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πήραμε αυτή τη νίκη μπροστά στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο μας στο Μπράκλεϊ που όταν κοντά είχαν έρθει εδώ σήμερα. Έχουμε ένα ταχύτατο μονοθέσιο στις δοκιμές και προοδεύουμε στη διαχείριση ελαστικών στον αγώνα. Νομίζω ότι σήμερα είχαμε εξίσου γρήγορο μονοθέσιο στον αγώνα. Λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη στο Χάμιλτον σήμερα ήταν ένας σπουδαίος αγώνας γι’ αυτόν εμπρός στους συμπατριώτες του».

 

Advertisement

 

Οι Χάμιλτον και Πέρεζ χαρακτήρισαν τα κλαταρίσματα ελαστικών απαράδεκτα ενώ από την πλευρά της Pirelli δια στόματος Πωλ Χέμπερι τονίστηκε: «Δεν είχαμε προβλέψει τέτοιο πράγμα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε εικασίες προτού αναλύσουμε ενδελεχώς τι συνέβη. Πρόκειται για σοβαρό θέμα και θα το αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Θα επανέλθουμε όταν έχουν απαντήσεις».

Advertisement

Από την πλευρά του ο περσινός νικητής Μαρκ Γουέμπερ έμεινε με το παράπονο: «Αν είχα λίγους γύρους παραπάνω μπορεί να τον πέρναγα το Ρόσμπεργκ αλλά του άξιζε η νίκη. Ήταν δυνατός σ’ όλο τον αγώνα. Εγώ ξεκίνησα άσχημα, στους τελευταίους αγώνες είχα μερικές καλές εκκινήσεις αλλά σήμερα επέστρεψα στο συνηθισμένο. Θα πρέπει να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Με χτύπησε και ο Γκροζάν στην εμπρός αεροτομή, ευτυχώς μου την άλλαξαν γρήγορα στο πρώτο πιτ στοπ και ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε ο αγώνας για μένα».

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν χαρούμενος που μείωσε τη διαφορά από το Φέτελ αλλά προβληματισμένος με το ρυθμό της Ferrari: «Συνολικά ήμασταν πολύ τυχεροί σήμερα. Κοιτώντας τα προβλήματα που είχαν οι άλλοι με τα ελαστικά νιώθω τυχερός που τα απέφυγα. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα είμαι χαρούμενος που μείωσα τη διαφορά στη βαθμολογία αλλά όπως φάνηκε ο ρυθμός μας υστερούσε. Εμπιστεύομαι την ομάδα, έχουμε πολύ δουλειά αλλά είμαστε ενωμένοι. Κάποιες άλλες Κυριακές χάσαμε βαθμούς σήμερα πήραμε κάποιους».

Αναλυτικά η κατάταξη:

1.  Ρόζμπεργκ Mercedes 1h32:59.456
2.  Ουέμπερ Red Bull-Renault + 0.765
3.  Αλόνσο Ferrari + 7.124
4.  Ράικονεν Lotus-Renault + 7.756
5.  Χάμιλτον Mercedes + 11.257
6.  Μάσα Ferrari + 14.573
7.  Σούτιλ Force India-Mercedes + 16.335
8.  Ρικιάρντο Toro Rosso-Ferrari + 16.500
9.  Ντι Ρέστα Force India-Mercedes + 17.993
10.  Χούλκενμπεργκ Sauber-Ferrari + 19.700
11.  Μαλντονάντο Williams-Renault + 21.100
12.  Μπότας Williams-Renault + 25.000
13.  Μπάτον McLaren-Mercedes + 25.900
14.  Γκουτιέρες Sauber-Ferrari + 26.200
15.  Πικ Caterham-Renault + 31.600
16.  Μπιανκί Marussia-Cosworth + 36.000
17.  Τσίλτον Marussia-Cosworth + 1:07.600
18.  Φαν ντερ Γκάρντε Caterham-Renault + 1:07.700
19.  Γκροζάν Lotus-Renault + 1 γύρο
Advertisement

Επόμενος αγώνας, χωρίς διάλειμμα, στην πίστα του Nurburgring το προσεχές Σαββατοκύριακο.