Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: Θα κερδίσει σήμερα ο Vettel;

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ρωσίας: Θα κερδίσει σήμερα ο Vettel;

FORMULA 1

GP Ρωσίας: Θα κερδίσει σήμερα ο Vettel;

FORMULA 1

Η λογική λέει ναι στη F1 όμως όταν σβήνουν τα κόκκινα φώτα, σταματά η λογική. Ένα δέκατο του δευτερολέπτου χωρίζει τους Φέτελ, Ράικονεν, Μπότας που κατετάγησαν χτες στις 3 πρώτες θέσεις του Ρωσικού GP και θα εκκινήσουν σήμερα απ’ αυτές.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αντίθετα ο Χάμιλτον είναι μισό δευτερόλεπτο πίσω το οποίο όπως ο ίδιος εξήγησε το έχανε στο τρίτο sector: “Δεν ήμουν αρκετά γρήγορος. Έχανα μισό δευτερόλεπτο στο τρίτο μέρος της πίστας, όλες τις μέρες το ίδιο πρόβλημα με την ισορροπία κρατήματος είναι δύσκολο να εκμεταλλευτούμε πλήρως τα ελαστικά. Πρέπει να σχεδιάσουμε εκ νέου τι θα κάνουμε πριν τον αγώνα. Στη Ferrari έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Δείχνουν γρήγοροι σε ρυθμό αγώνα ενώ εγώ δεν τα πήγα καλά χτες. Έχει όμως μεγάλες ευθείες εδώ και ο στόχος μου είναι να περάσω μπροστά. Εκκινώ από το ακάθαρτο κομμάτι οπότε δεν έχω πλεονέκτημα. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα στις δοκιμές και έχω τον αγώνα μπροστά μου. Δεν είμαι αναστατωμένος, θέλω να διοχετεύσω όλη τη θετική μου ενέργεια στον αγώνα και ελπίζω να τα πάω καλύτερα“.

Με τη θερμοκρασία οδοστρώματος να φτάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου η Ferrari ήταν η μόνη ομάδα χτες που είχε την άνεση να βάλει την πολύ μαλακή γόμα στο Q1 των δοκιμών. Όλοι οι υπόλοιποι χρησιμοποίησαν αποκλειστικά την πάρα πολύ μαλακή που ήταν 1 sec πιο γρήγορη από την πολύ μαλακή. Σημειώστε πως στο Q3 στον κρίσιμο τελευταίο γύρο ο Φέτελ έκανε δυο γύρους προθέρμανσης προτού πιέσει ενώ ο Ράικονεν έναν.

Advertisement
Advertisement

Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ο Μπότας έχει συμπληρώσει 32 γύρους με την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Σε σύνολο 53 γύρων είναι σαφές ότι η κυρίαρχη στρατηγική σήμερα στο Σότσι θα είναι αυτή του ενός πιτ στοπ. Οι προσομοιώσεις της Pirelli δείχνουν πως η ταχύτερη επιλογή είναι η αλλαγή στον 26ο γύρο από την πάρα πολύ μαλακή γόμα στην πολύ μαλακή.

Pirelli-russia17-tyres-for-the-race640tall

Τούτου δοθέντος πολλά θα κριθούν στην εκκίνηση. Ένα ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσει ο Μπότας να εκμεταλλευτεί την καθαρή γραμμή και να περάσει το Ράικονεν στην εκκίνηση. Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης από το τι θα γίνει στα φρένα για τη στροφή 2 μετά την εκκίνηση. Αν ο Φέτελ χάσει την πολυτέλεια να έχει τα νώτα του καλυμμένα από τη δεύτερη Ferrari ο αγώνας μπορεί να πάρει άγρια τροπή ειδικά αν ο Χάμιλτον μπορέσει να περάσει το Ράικονεν και στη Mercedes εφαρμόσουν το undercut για να βγάλουν το ένα από τα δυο μονοθέσια μπροστά από τη Ferrari. Αν οι κόκκινοι στρίψουν 1-2 όπως ξεκινούν δύσκολα μπορεί να χάσει μετά ο Φέτελ. Ο Γερμανός χτες έκανε λόγω για μονοθέσιο “φαινόμενο” και όλα δείχνουν ότι μετά από χρόνια υπομονής έχει πλέον στα χέρια του το μονοθέσιο που ήθελε.

Advertisement

Ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, ΟΤΕ.