Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ρωσίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

FORMULA 1

GP Ρωσίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

FORMULA 1

Η Mercedes-AMG Petronas έκανε το 1-2 και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ρωσίας, δέκατου-πέμπτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ταχύτερος στην πίστα του Sochi ήταν ξανά ο Valtteri Bottas, με τον Lewis Hamilton να τον πλαισιώνει – την ώρα που η Red Bull Racing γνωστοποιούσε την αλλαγή κινητήρα στο μονοθέσιο του Max Verstappen, που σημαίνει πως ο Ολλανδός θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την ουρά του grid!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 32.

Μάλιστα, ήταν μία πολύ σημαντική ωριαία περίοδος καθώς λόγω ώρας και καιρού, ήταν αντιπροσωπευτική όσων αναμένουμε για την Κυριακή. Αντίθετα, η πρόβλεψη για το Σάββατο είναι για 100% βροχή – και μάλιστα πολλή βροχή.

Ο Bottas ξεκίνησε το FP2 με κεκτημένη ταχύτητα από την πρωτιά στο FP1, όπως σύντομα οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν. Βέβαια με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ήταν ξανά ο Φινλανδός αυτός που ήταν στην κορυφή των χρόνων, με επίδοση στο 1.33.5923

Advertisement

Φτάνοντας στα μισά της περιόδου ο Charles Leclerc έχασε τον έλεγχο της Ferrari SF21 στη στροφή 9 αλλά κατάφερε να αποφύγει τον τοίχο.

Αντίθετα, λίγο αργότερα ο Antonio Giovinazzi δεν είχε την ίδια τύχη. Ο οδηγός της Alfa Romeo βγήκε εκτός δρόμου στο ίδιο σημείο, μόνο που αυτός κατέληξε στις μπαριέρες. Συνέχισε αλλά η ζημιά στο πίσω μέρος του μονοθεσίου οδήγησε σε διακοπή της διαδικασίας αφού γέμισε την πίστα κομμάτια από το ιταλικό μονοθέσιο.

Advertisement

Η κόκκινη σημαία διέκοψε τη δράση αλλά δεν σταμάτησε το χρονόμετρο, καθώς στα ελεύθερα δοκιμαστικά αυτό κυλά κανονικά. Η πράσινη σημαία ήρθε με 16 λεπτά ακόμα στο ρολόι.

Επί τόπου ο Pierre Gasly σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, δύο δέκατα πίσω από τις Mercedes, την ώρα που ο Lando Norris είχε ένα βίαιο πέρασμα πάνω από τα κερμπ.

Ακόμα πιο βίαιο ήταν εκείνο του Gasly λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, καθώς αυτό κατέστρεψε την εμπρός αεροτομή της Scuderia AlphaTauri, σε μία περίοδο που ολοκληρώθηκε δίχως άλλες αλλαγές στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog: Το GP όπου ο ουρανός… έπεσε στα κεφάλια μας (video)

Schumacher: Το ντοκιμαντέρ που συγκλονίζει (video)

Halo: Το «φωτοστέφανο» που έσωσε τον Hamilton (videos)