Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Hamilton, Rosberg, Vettel;

Ελλάδα 6:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ουγγαρίας: Hamilton, Rosberg, Vettel;

FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Hamilton, Rosberg, Vettel;

FORMULA 1

Οι δυο οδηγοί της Mercedes και ο Γερμανός της Ferrari εκκινούν σήμερα από τις 3 πρώτες θέσεις στο Ουγγρικό GP. Πόσο πιθανόν είναι να τερματίσουν έτσι σε μια πίστα που τα προσπεράσματα είναι πολύ δύσκολα;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στους πρώτους εννιά αγώνες του φετινού πρωταθλήματος οι δυο οδηγοί της Mercedes βρίσκονται σταθερά στο βάθρο. Ούτε ο Hamilton ούτε ο Rosberg έχουν λείψει ποτέ από τα τρία σκαλιά ενώ τις οχτώ από τις εννιά φορές ένας εκ των δυο βρίσκονταν στο μεσαίο.

Ο Hamilton έχει κερδίσει σε 5 αγώνες (Αυστραλία, Κίνα, Μπαχρέιν, Καναδά, Βρετανία), ο Rosberg σε 3 (Ισπανία, Μονακό, Αυστρία) ενώ στη Μαλαισία κέρδισε ο Vettel. Οι τρεις τους έχουν βρεθεί σε 6 από τους 9 αγώνες στο βάθρο φέτος και όλα δείχνουν πως σήμερα στο Ουγγρικό GP, δέκατο αγώνα του πρωταθλήματος θα δούμε μια νέα εκδοχή του ίδιου έργου.

Advertisement
Advertisement

Χτες μετά τις κατατακτήριες δοκιμές ο Χάμιλτον ήταν ευτυχισμένος με την απόδοση του: «Όπως πάει μέχρι τώρα το Ουγγρικό GP για μένα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μέχρι τώρα είναι ένα από τα καλύτερά μου δεν θυμάμαι συχνά τόσο καλή απόδοση.  Έχω καλές αναμνήσεις από την Ουγγαρία αλλά δεν τελείωσε η δουλειά μου με την pole πρέπει να κερδίσω και αύριο. Είναι μεγάλη απόσταση μέχρι τη στροφή 1 και ο αγώνας είναι πολύ σκληρός και από άποψη φυσικής κατάστασης και από άποψη τεχνικής. Νιώθω σιγουριά για την ομάδα και το μονοθέσιο και ελπίζω να το μετατρέψω αυτό σε νίκη».

Ο Hamilton έχει κερδίσει τέσσερις φορές στην Ουγγαρία (2007, 2009, 2012, 2013) ενώ οι Rosberg και Vettel ποτέ! Ειδικά για τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Ferrari είναι η μόνη πίστα του πρωταθλήματος που λείπει από το παλμαρέ του, εκτός φυσικά από το Μεξικό που επανέρχεται φέτος στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο Rosberg είχε πολλά προβλήματα χτες στις δοκιμές αλλά τόνισε πως το μονοθέσιο του είναι σεταρισμένο για τον αγώνα: «Δε βρήκα ρυθμό στις δοκιμές, υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις όλο το τριήμερο. Το μονοθέσιο δεν κρατούσε καθόλου καλά ήταν ασταθές και δεν είμαι ικανοποιημένος».

Advertisement

Hamilton-Hun15-leads-nico640tall

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Paddy Lowe αποσαφήνισε πως είχαν κάνει λάθος στο σετάρισμα της W06 του Rosberg.

Advertisement

Την ίδια ώρα ο Vettel έχει περισσότερο το νου του προς τα πίσω και συγκεκριμένα στη Red Bull του Ricciardo: «Η Red Bull έχει πλησιάσει τη Mercedes, η διαφορά του μειώθηκε αισθητά. Καταφέραμε να καταταγούμε εμπρός τους αλλά θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια για να κρατήσω την 3ηθέση στον αγώνα».

Οι οδηγοί που εκκινούν από τις θέσεις 2,4,6,8,10 έχουν μειονέκτημα γιατί υπάρχει αρκετή σκόνη στην ακάθαρτη πλευρά του οδοστρώματος. Εκεί βρίσκονται οι Rosberg,Ricciardo, Bottas, Massa, Grosjean που είναι πιθανό να χάσουν θέσεις στην εκκίνηση.