Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Αδιάβροχη Pole για Hamilton!

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ουγγαρίας: Αδιάβροχη Pole για Hamilton!

FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Αδιάβροχη Pole για Hamilton!

FORMULA 1

Σε μία μάχη κατατακτήριων δοκιμών που έγινε υπό βροχή, η Mercedes κλείδωσε την πρώτη σειρά του grid, με τον Lewis Hamilton να εξασφαλίζει την pole position για το ουγγρικό Grand Prix! Ήταν η εβδομηκοστή-έβδομη της καριέρας του στη Formula 1!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Q1 ξεκίνησε με την απειλή βροχής και όλους να σπεύδουν να «γράψουν» γύρους. Άρχισε να βρέχει, μετά σταμάτησε, οι χρόνοι σταδιακά βελτιώνονταν κι αυτό έσωσε κάποιους από τους κορυφαίους συνδυασμούς και ειδικά τον Daniel Ricciardo. Η Red Bull Racing πήρε το ρίσκο να τον βγάλει με τη soft γόμα ελαστικών της Pirelli κι όχι την ultra soft αλλά παρόλα αυτά, ο Αυστραλός κατάφερε να προκριθεί. Σε μία διαδικασία όπου ταχύτερος ήταν ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, εκτός συνέχειας έμειναν η McLaren του Stoffel Vandoorne, η Sauber του Charles Leclerc, οι δύο Force India και η Williams του Sergey Sirotkin.

Στο Q2 η βροχή ήρθε κι έμεινε. Και δυνάμωσε. Κι όσοι καθυστέρησαν να γράψουν χρόνους, έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση στο Q3. O Vettel ήταν ξανά ταχύτερος, αυτή τη φορά είχε ανάμεσα στη Ferrari του και τη Red Bull του Max Verstappen, τη Renault του Carlos Sainz. Παρά τις προσπάθειες στο τέλος, ο Fernando Alonso με τη McLaren δεν ανέβηκε ψηλότερα από την ενδέκατη θέση, με τον Ricciardo να την πατάει αυτή τη φορά και να μένει εκτός συνέχειας! Μαζί του η Renault του Nico Hulkenberg, η Sauber του Marcus Ericsson και η Williams του Lance Stroll.

Advertisement

Έτσι στο Q3 βρέθηκαν οι δυο Ferrari, οι δύο Mercedes, οι δύο Toro Rosso, οι δύο Haas, η Red Bull του Max Verstappen και η Renault του Sainz. Για μία ακόμα φορά η βροχή καθόριζε τους κανόνες, με το οδόστρωμα σε άλλα σημεία της πίστας να έχει λίγο νερό, σε άλλα πολύ περισσότερο. Στο πεντάλεπτο πριν το φινάλε της διαδικασίας ο Kimi Raikkonen κατέβηκε στο 1.36.186, χρόνος μισό δευτερόλεπτο κάτω από εκείνον του μέχρι πρότινος πρώτου, Lewis Hamilton.

Όλοι έβαλαν νέα σετ full wet ελαστικών για τις τελικές προσπάθειές τους και εκεί άρχισαν να πέφτουν κι άλλο οι καλύτεροι χρόνοι. Πρώτα από τον Bottas, μετά από τον Hamilton που πανηγύρισε την pole – αποδεικνύοντας πως είναι… παντός καιρού! Σε μία πίστα όπου η Ferrari αλλά και η Red Bull έδειχναν πως σε στεγνό είχαν το πάνω χέρι έναντι της Mercedes, τα ασημί βέλη αποδείχθηκαν… ταχύπλοα!

Advertisement

Αυτή ήταν η έκτη pole του Hamilton στην Ουγγαρία και πέμπτη φέτος. Ήταν επίσης το τέταρτο φετινό lock-out για τη Mercedes. Οι Ferrari θα βρίσκονται στη δεύτερη σειρά του grid, με τον Max Verstappen να περιορίζεται στην έβδομη θέση!

Αναλυτικά η κατάταξη:

hungary18-Quali-times640