Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μονακό: Υπόθεση Red Bull το FP1

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μονακό: Υπόθεση Red Bull το FP1

FORMULA 1

GP Μονακό: Υπόθεση Red Bull το FP1

FORMULA 1

Περιμέναμε το Grand Prix του Μονακό να αποτελεί πεδίο όπου η Red Bull Racing θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και όσα έγιναν στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών πιστοποίησαν πως αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι ταύροι έκαναν το 1-2, με ταχύτερο όλων τον Daniel Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. H Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 32. Η δράση άρχισε από νωρίς, με τις ομάδες και τους οδηγούς να αξιοποιούν και τις τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών της Pirelli, που αυτό το τετραήμερο είναι η νέα hypersoft, η ultrasoft και η supersoft.

Τα απρόοπτα ξεκίνησαν από νωρίς, με τον Sergey Sirotkin να ακουμπά τον τοίχο με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου. Κατάφερε όμως να συνεχίσει και να φτάσει στα pit, με κλαταρισμένο το πίσω αριστερό ελαστικό της Williams. Ενώ μέχρι τότε στην κορυφή των χρόνων ήταν οι Mercedes χρησιμοποιώντας τα ultra, πήραν κεφάλι οι Red Bull, με τον Max Verstappen να δείχνει το δρόμο και με τα hypersoft στα τέσσερα άκρα των ταύρων.

Advertisement

Ενώ ο Romain Grosjean ήταν ο επόμενος που «φίλησε» τις μπαριέρες, οι Red Bull κατέβηκαν ακόμα περισσότερο, με τον Ολλανδό στο 1.12.723. Στα μισά της 90λεπτης διαδικασίας έβαλαν και τα ασημί βέλη τη hypersoft γόμα και με αυτή ο Lewis Hamilton κατέβηκε στο 1.12.480. Όμως δεν έμεινε για πολύ εκεί αφού ο Verstappen είχε άμεσα απάντηση, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.12.366!

Τελικά η επίδοση ορόσημο για το FP1 ανήκε στον Ricciardo που 20 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας έγραψε χρόνο 1.12.126, όντας ένα δέκατο κάτω από τον teammate του, τρία κάτω από τον Hamilton και εννέα κάτω από τις δύο Ferrari!

Advertisement

Κι αν αναρωτιέστε τι μέρα είναι σήμερα, δεν τις χάσατε, μη φοβάστε. Απλά ειδικά στον αγώνα του Πριγκιπάτου, η δράση την οποία συνήθως βλέπουμε Παρασκευή, μεταφέρεται μία ημέρα νωρίτερα για να διευκολύνονται οι μετακινήσεις στο κοσμοπολίτικο αυτό κομμάτι του κόσμου.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

Monaco-2018-FP1-Times-a640

Το FP2 αρχίζει στις 16.00 ώρα Ελλάδας.