FORMULA 1

GP Μονακό: Pole για Hamilton, δύσκολο απόγευμα για Ferrari

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Μονακό: Pole για Hamilton, δύσκολο απόγευμα για Ferrari

FORMULA 1

GP Μονακό: Pole για Hamilton, δύσκολο απόγευμα για Ferrari

FORMULA 1

Ένα ακόμα 1-2 σε κατατακτήριες δοκιμές φέτος πραγματοποίησε η Mercedes, με τον Lewis Hamilton στην pole position για το Grand Prix στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό!

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός ήταν 0.086sec μπροστά από τον Valtteri Bottas, με τη Ferrari να έχει μία άσχημη μέρα, να υπολογίζει λάθος τους χρόνους με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Charles Leclerc στο Q1 και τον Sebastian Vettel να μετράει συνολικά τρεις επαφές με τις μπαριέρες (μία στο FP2, μία στο Q1 και μία στο Q3).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 42!

Το FP1 αποδείχθηκε συναρπαστικό. Οι Red Bull ήταν ανταγωνιστικές και πολύ κοντά στις Mercedes, την ώρα που στη Ferrari η προσοχή είχε στραφεί στον Sebastian Vettel. O Γερμανός είχε μία επαφή με τις μπαριέρες στην έξοδο (!) του συμπλέγματος στροφών της πισίνας και επέστρεψε στα pit.

Advertisement

Ως αποτέλεσμα, βγήκε οριακά ξανά στην πίστα και είχε μόνο μία ευκαιρία να βγει από τη ζώνη αποκλεισμού. Με φρέσκο σετ μαλακής γόμας, όχι απλά τα κατάφερε αλλά τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή μιας και η κατάσταση του σιρκουί βελτιωνόταν διαρκώς.

Όμως, στη Ferrari είχαν χαρμολύπη αφού η πρόκριση του Vettel οδήγησε στον αποκλεισμό του έτερου οδηγού της ομάδας, Charles Leclerc! Ο Μονεγάσκος είχε τη «στιγμή» του στη Ρασκάς, μετά έχασε το ζύγισμα και οι μηχανικοί του χρειάστηκε να τον σπρώξουν πίσω στο σωστό σημείο και μέσα σε όλα αυτά, η Ferrari έκρινε πως το 1.12.149 ήταν αρκετό για να τον φέρει στο Q2, πράγμα που αποδείχθηκε λάθος.

Έτσι ο Leclerc θα εκκινήσει μόλις δέκατος-έκτος, με τους δύο οδηγούς της Racing Point και τους δύο οδηγούς της Williams να μένουν επίσης εκτός συνέχειας.

Advertisement

Στο Q2 o Verstappen ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τις δύο Mercedes και τον Vettel, με τη Red Bull να δηλώνει παρούσα στη μάχη για την pole. Στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν ο Nico Hulkenberg με τη Renault, o Lando Norris με τη McLaren, o Romain Grosjean με τη Haas που δικαίως παραπονιόταν πως τον έκλεισε η RB15 του Pierre Gasly και οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo.

Έτσι στο Q3 προκρίθηκαν οι δύο Red Bull, οι δύο Mercedes, οι δύο Toro Rosso, η Ferrari του Vettel, η Haas του Kevin Magnussen, η Renault του Daniel Ricciardo και η McLaren του Carlos Sainz. Έτσι στο Q3 προκρίθηκαν οι δύο Red Bull, οι δύο Mercedes, οι δύο Toro Rosso, η Ferrari του Vettel, η Haas του Kevin Magnussen, η Renault του Daniel Ricciardo και η McLaren του Carlos Sainz. H πρώτη ζαριά ανήκε στον Bottas που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο εντυπωσιακό 1.10.252, με τον teammate του δύο δέκατα πίσω, τον Verstappen στα τρία και τον Vettel στα επτά.

Στις τελικές προσπάθειες ο Vettel κατάφερε να χτυπήσει ξανά στις μπαριέρες και ήταν τυχερός που κατάφερε να συνεχίσει, χωρίς όμως να βελτιώσει την επίδοσή του. Ούτε ο Verstappen μπόρεσε να βελτιώσει την επίδοσή του αλλά αντίθετα, ο Hamilton πετούσε!

Με χρόνο 1.10.166 εξασφάλισε την pole position με διαφορά 86 χιλιοστών του δευτερολέπτου, καθώς ο teammate του επέστρεψε στα pit έχοντας κάνει κακό γύρο μέχρι εκείνο το σημείο. Και την πανηγύρισε δεόντως!

Έτσι η Mercedes έκανε εκ νέου lock out στη πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τους Verstappen-Vettel να μοιράζονται τη δεύτερη. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή pole position του Hamilton και #85 συνολικά.

Αναλυτικά η κατάταξη: