Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά: Αναπάντεχη νίκη για Ricciardo (updated)

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Καναδά: Αναπάντεχη νίκη για Ricciardo (updated)

FORMULA 1

GP Καναδά: Αναπάντεχη νίκη για Ricciardo (updated)

FORMULA 1

Την παρθενική νίκη της καριέρας του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Daniel Ricciardo, εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δύο Mercedes. Ο Nico Rosberg κατάφερε να τερματίσει δεύτερος την ώρα που ο Lewis Hamilton εγκατέλειψε χάνοντας έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Το Καναδικό GP επιβεβαίωσε τη φήμη του ήταν ακόμη μια χρονιά ένας συγκλονιστικός αγώνας με αναπάντεχη εξέλιξη. Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Rosberg να κρατά την 1η θέση ρισκάροντας μια επαφή με το Hamiton. Για να την αποφύγει ο Βρετανός βγήκε εκτός γραμμής και τον πέρασε ο Vettel. Πίσω τους συγκρούστηκαν οι δυο Marussia με αποτέλεσμα να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Όταν ο αγώνας ξαναβρήκε το ρυθμό του οι δυο Mercedes ξεκίνησαν να μονομαχούν.Η διαφορά ήταν στο δευτερόλεπτο και δεν μειώθηκε μετά το πρώτο πιτ στοπ πριν τον 20ο γύρο. Ο Hamilton φάνηκε να βολεύεται καλύτερα με τη μαλακή γόμα επιτέθηκε στο Rosberg και ο Γερμανός υπό πίεση μπλόκαρε τους τροχούς του στο φρενάρισμα στο τέλος της πίσω ευθείας. Ίσιωσε το σικέιν για να κρατηθεί μπροστά οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν αλλά δεν τον τιμώρησαν. Ο Hamilton συνέχισε να επιτίθεται πιέζοντας στο όριο και αυτή η πίεση είχε ως αποτέλεσμα την αστοχία του ERS (Energy Recovery System) και στα δυο μονοθέσια ταυτόχρονα! Με 160PS λιγότερα οι W05 κινούνταν πολύ πιο αργά στην πίστα από τα υπόλοιπα μονοθέσια και η διαφορά των 20+ δευτερολέπτων που είχαν άρχισε να εξανεμίζεται.

Advertisement
Advertisement

Ο Hamilton πέρασε μπροστά μετά το 2ο πιτ στοπ καθώς αυτό του Rosberg ήταν αργό (4.5sec) αλλά δεν το χάρηκε για πολύ. Εγκατέλειψε με πρόβλημα στα πίσω φρένα που πιθανότατα συνδέεται με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Η ανάκτηση γίνεται κυρίως στη φάση της πέδησης στον πίσω άξονα.

Οι μηχανικοί της Γερμανικής εταιρείας προσπαθούσαν να επιλύσουν το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Rosberg χωρίς επιτυχία. Ο Γερμανός άρχισε να νιώθει την πίεση των Perez, Rocciardo, Vettel, που ακολουθούσαν. Ο Μεξικάνος ειδικά που εκκινούσε 13ος είχε φτάσει μέχρι τον 30στο γύρο με τη πολύ μαλακή γόμα έκανε μόνο ένα πιτ στοπ έβαλε τη μαλακή και προσπαθούσε να φτάσει στο τέλος μ’ αυτή.

Advertisement

Πιέζοντας το Rosberg έφθειρε τα πίσω ελαστικά και δεν μπορούσε πια να κρατηθεί μπροστά από τις Red Bull. Αρχικά πέρασε τον Perez ο Ricciardo και έχοντας τη δυναμική επιτέθηκε στο Rosberg και τον πέρασε. Έτσι ο Αυστραλός έφτασε πανάξια στην πρώτη νίκη της καριέρας του. Ο Perez έχασε και την 3η θέση από το Vettel προσπαθούσε έχοντας πρόβλημα στα φρένα να κρατηθεί μπροστά από το Μάσα και στον τελευταίο γύρο φρέναρε νωρίς για το πρώτο σικέιν. Ο Massa που έρχονταν με φόρα για να περάσει έπεσε πίσω του και η συνέχεια ήταν δραματική. Τα δυο μονοθέσια ανεξέλεγκτα με περισσότερα από 200km/h άρχισαν να περιστρέφονται για να καταλήξουν στα προστατευτικά ελαστικά. Ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό κάποιου εκ των δυο.

Ο Ricciardo πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη νίκη της καριέρας του που ήρθε αναπάντεχα. Για το Rosberg η εξέλιξη παρότι έχασε τη νίκη είναι θετική καθώς η διαφορά του στη βαθμολογία από το Hamilton άνοιξε στους 22 βαθμούς.

Advertisement

Η κατάταξη του GP Καναδά:

1. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1h39m12.830s
2. Nico Rosberg Mercedes +4.2s
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault +5.2s
4. Jenson Button McLaren-Mercedes +11.7s
5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +12.8s
6. Fernando Alonso Ferrari +14.8s
7. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +23.5s
8. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault +28.0s
9. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +29.2s
10. Kimi Raikkonen Ferrari +53.6s
11. Sergio Perez Force India-Mercedes – 1 γύρο
12. Felipe Massa Williams-Mercedes – 1 γύρο
13. Adrian Sutil Sauber-Ferrari – 1 γύρο
14. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari – 6 γύρους

Επόμενος αγώνας, στο Red Bull Ring, στις 22 Ιουνίου.

Advertisement