Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά: Στην pole Vettel και Ferrari!

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Καναδά: Στην pole Vettel και Ferrari!

FORMULA 1

GP Καναδά: Στην pole Vettel και Ferrari!

FORMULA 1

Ο Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος στις συναρπαστικές κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Καναδά, που αποτελεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτός διεξάγεται στο σιρκουί Gilles Villeneuve που αποτελείται κατά και από δημόσιους δρόμους και απλώνεται σε ένα τεχνητό νησί, που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου στο Μοντρεάλ. Ο ήλιος έλαμπε, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 44!

Advertisement

Ήταν όμως ακόμα υψηλότερα στα σωθικά της Haas του Romain Grosjean που δεν πρόλαβε να βγει στην πίστα στο Q1 και από το pit lane ακόμα το πίσω της μέρος άρχισε να βγάζει πυκνούς καπνούς! Όλοι χρησιμοποίησαν τη hyper soft γόμα στο GP1, με τις Ferrari να δείχνουν από νωρίς το δρόμο και τον Marcus Ericsson να βρίσκει… τοίχο, χωρίς όμως να προκαλεί διακοπή της διαδικασίας.

Advertisement

Όμως ο οδηγός της Sauber δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τέθηκε εκτός συνέχειας, μαζί με την Scuderia Toro Rosso του Pierre Gasly, τις δύο Williams και φυσικά τον Grosjean. Στην κορυφή, ο Sebastian Vettel έδειξε το δρόμο με χρόνο 1.11.710, με τον Kimi Raikkonen μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω, την ώρα που ο Lewis Hamilton ήταν στο ένα δέκατο.

Στο Q2, Ferrari και Mercedes βγήκαν στην πίστα με ultra soft ελαστικά, έχοντας κατά νου πως το σετ ελαστικών με το οποίο σημειώνει ο οδηγός τον ταχύτερο γύρο του σε αυτή την περίοδο, με αυτό εκκινεί και τον αγώνα. Και παρότι χρησιμοποίησαν Hyper soft στο τέλος, δεν βελτίωσαν (επίτηδες) τις επιδόσεις τους. Οι Red Bull έκαναν το 1-2 με τον Daniel Ricciardo να σημειώνει νέο ρεκόρ πίστας με επίδοση στο 1.11.434 και θα εκκινήσουν με hyper soft τον αγώνα.. Εκτός συνέχειας έμειναν η Haas του Kevin Magnussen, η Toro Rosso του Brendon Hartley, η Sauber του Charles Leclerc και οι δύο McLaren.

Έτσι στο Q3 είχαμε τις Red Bull, Mercedes, Ferrari, Renault και Force India, με όλους να χρησιμοποιούν πλέον hyper soft ελαστικά. Η πρώτη ζαριά ανήκε στον Vettel που ήταν 81 χιλιοστά ταχύτερος του Valtteri Bottas. Στην δεύτερη προσπάθεια, ένα λάθος έθεσε νωρίς τον Raikkonen εκτός διεκδίκησης της pole.

Οι Mercedes δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τις θέσεις τους και έτσι ο Vettel πανηγύρισε την pole position! Αυτή ήταν η 54η στην καριέρα του Γερμανού.

Δίπλα του θα εκκινήσει ο Bottas, με τον Verstappen να σημειώνει την τρίτη καλύτερη επίδοση και θα έχει ενδιαφέρον η εκκίνηση αφού σε αντίθεση με τους δύο οδηγούς που θα έχει μπροστά του και τον Hamilton που θα παραταχθεί δίπλα του, θα έχει την hyper soft γόμα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP-Canada18-pole-times640