Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά: Σε άδειες κερκίδες!

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Καναδά: Σε άδειες κερκίδες!

FORMULA 1

GP Καναδά: Σε άδειες κερκίδες!

FORMULA 1

Απογοήτευση προκαλεί η εικόνα των άδειων καθισμάτων στην πίστα Gilles Villeneuve. Παραδοσιακά το Καναδικό Grand Prix  μαζί με το Ιαπωνικό είχαν τις πιο γεμάτες κερκίδες.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι Καναδοί αγάπησαν τη F1 και τη συνδύασαν με την πίστα Gilles Villeneuve γιατί ο αείμνηστος πλέον οδηγός, πατέρας του πρωταθλητή Jacques Villeneuve, κέρδισε με την Ferrari στον πρώτο αγώνα που έγινε εκεί στις 8/10/1978. Τότε στην κερκίδα τη μέρα του αγώνα βρίσκονταν 72.000 θεατές αριθμός εξωπραγματικός για τα σημερινά δεδομένα.

Θυμάμαι το 2006 όπου βρέθηκα στο νησάκι της Παναγίας για την απευθείας μετάδοση του αγώνα, την ανθρωποπλημμύρα στη γέφυρα που συνδέει το τεχνητό νησί με το Μόντρεαλ.  Εκείνο το τριήμερο 320 χιλιάδες θεατές είχαν παρακολουθήσει τη νίκη του Alonso, αντίστοιχα ήταν και τα νούμερα τηλεθέασης στην Ελλάδα με 675.000 τηλεθεατές καρφωμένους στους δέκτες τους.

Advertisement
Advertisement

Χτες και προχτές στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές οι μισοάδειες κερκίδες δημιουργούσαν ένα πρωτόγνωρο φόντο για το Καναδικό GP. Η αγωνία του σκηνοθέτη να “κρύψει” τα άδεια καθίσματα ήταν εμφανής και σε κάποιο βαθμό επηρέασε και τα συνήθη κάδρα/θέσεις των καμερών. Η εικόνα δε θ’ αλλάξει αισθητά σήμερα στον αγώνα όπου υπάρχουν ακόμη απούλητα εισιτήρια, πράγμα αδιανόητο πριν λίγα χρόνια στο συγκεκριμένο GP.

Μισοάδειες οι άλλοτε κατάμεστες κερκίδες...

Μισοάδειες οι άλλοτε κατάμεστες κερκίδες…

Προφανώς υπάρχει λόγος που οι Καναδοί συμπεριφέρονται έτσι! Δεν αγωνίζεται κανένας συμπατριώτης τους σήμερα, δεν υπάρχει Καναδική ομάδα και το κυριότερο είναι γνωστό εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του αγώνα. Από το ξεκίνημα της νέας υβριδικής εποχής στη F1, εδώ και 26 αγώνες μόνο 4 φορές έχει χάσει η Mercedes.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όπως στους έξι πρώτους αγώνες της χρονιάς έτσι και σήμερα στο βάθρο θα βρεθούν δυο Mercedes και μια Ferrari. Πιθανότατα αυτή του Raikkonen, καθώς ο Vettel εκκινεί από πολύ πίσω. Ο Γερμανός με τη Ferrari είναι ο μόνος που έχει κερδίσει φέτος τις Mercedes – από δικά τους λάθη στη Μαλαισία – αλλά χτες είχε πρόβλημα με το μικρό ηλεκτροκινητήρα (MGU – H) που τον περιόρισε στην 16η θέση της κατάταξης. Πήρε και μια ποινή 5 θέσεων γιατί είχε περάσει στα ελεύθερα μια Manor υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας οπότε σήμερα θα ξεκινήσει τελευταίους.

Advertisement

Κοιτώντας τα αποτελέσματα των χθεσινών κατατακτήριων δοκιμών όπου στις 10 πρώτες θέσεις βρίσκονται επτά μονοθέσια με μονάδα ισχύος Mercedes – θα ήταν και το όγδοο, η Williams του Massa αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με τη βαλβίδα ανακούφισης wastegate –  ενώ την ίδια στιγμή ο περσινός νικητής Daniel Ricciardo από την 9η θέση της εκκίνησης δηλώνει πως η Red Bull Renault έχει χαθεί σε μια πίστα δυναμόμετρο, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η απόδοση της μονάδας ισχύος, προκύπτει εύγλωττα η εξέλιξη του αγώνα.

O Hamilton προηγείται και ο Rosberg ακολουθεί... Εικόνα από το Q3 και τις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές, θα μπορούσε βέβαια να είναι και από το σημερινό αγώνα

O Hamilton προηγείται και ο Rosberg ακολουθεί…
Εικόνα από το Q3 και τις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές, θα μπορούσε βέβαια να είναι και από το σημερινό αγώνα

Ο μόνος τρόπος να μην έχουμε απόψε το συνήθη ασημί – ασημί – κόκκινο βάθρο είναι να υπάρξει κάποια σύγκρουση ή μηχανικό πρόβλημα. Στη Mercedes πάντως λένε ότι έχουν λύσει το περσινό θέμα που αντιμετώπισαν με την υπερθέρμανση της μπαταρίας. Οι συσσωρευτές καταπονούνται περισσότερο από τις άλλες πίστες στη σημερινή διαδρομή “γκάζι – φρένο” γιατί προσδίδουν και λαμβάνουν ενέργεια με πολύ πιεστικό ρυθμό.

Advertisement