Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά: 1-2 και στο FP3 η Ferrari

Ελλάδα 4:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Καναδά: 1-2 και στο FP3 η Ferrari

FORMULA 1

GP Καναδά: 1-2 και στο FP3 η Ferrari

FORMULA 1

Όπως και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, έτσι και στην τρίτη, η Scuderia Ferrari κυριάρχησε.

Advertisement
Advertisement

Οι κόκκινοι έκαναν το 1-2 με τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc, αυτή τη φορά με σαφές προβάδισμα έναντι των Mercedes, πράγμα ενθαρρυντικό για όσους ελπίζουν να δούμε μάχη αυτό το Σαββατοκύριακο. Αρχής γενομένης από τη διεκδίκηση της pole position για τον αγώνα του Μοντρεάλ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το σιρκουί Gilles Villeneuve υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία και ηλιοφάνεια. Τη θερμοκρασία αέρα στους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 39.

Advertisement
Advertisement

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου είκοσι λεπτά για να δούμε πραγματική δράση, με τους κορυφαίους συνδυασμούς σιγά-σιγά να βγαίνουν στην πίστα για να γράψουν γύρους. Οι Ferrari έδειχναν αρχικά το δρόμο, με τον Sebastian Vettel ταχύτερο και τις Mercedes δύο δέκατα του δευτερολέπτου μακριά.

Οι κόκκινοι πήγαν ακόμα πιο χαμηλά, αρχικά με τον Charles Leclerc και εν συνεχεία με τον teammate του να σταματά τα χρονόμετρα στο 1.11.557. Μόλις 39 χιλιοστά χώριζαν τους κόκκινους, με τις Mercedes στο μισό δευτερόλεπτο και τις Red Bull Racing στο ένα.

Advertisement

Δεκαπέντε λεπτά πριν το φινάλε της ωριαίας διαδικασίας είδαμε να πέφτουν κι άλλο οι χρόνοι. Ο Leclerc έσπασε το φράγμα του 1.11 με επίδοση στο 1.10.982 και τον Hamilton να πλασάρεται ανάμεσα στα ιταλικά μονοθέσια.

Διατηρώντας ζωή στα ελαστικά μαλακής γόμας ώστε να κάνει τρεις γρήγορους γύρους, ο Vettel κινήθηκε στο 1.10.843. Αυτός ο χρόνος έμελλε να αποδειχθεί ο καλύτερος του FP3, με τις Ferrari να κάνουν το 1-2 αφού ο Leclerc ήταν τελικά 139 χιλιοστά πίσω του.

Advertisement

Οι Mercedes ήταν στις θέσεις 3-4 αλλά με σημαντική διαφορά ενώ οι Red Bull στο ένα δευτερόλεπτο. «Best of the Rest» ήταν ο Daniel Ricciardo για λογαριασμό της Renault.

Αναλυτικά η κατάταξη: