Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ιταλίας: Θα στρίψουν στην 1η στροφή οι Mercedes;

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ιταλίας: Θα στρίψουν στην 1η στροφή οι Mercedes;

FORMULA 1

GP Ιταλίας: Θα στρίψουν στην 1η στροφή οι Mercedes;

FORMULA 1

Μεγάλη αγωνία στις τάξεις της Γερμανικής ομάδας για τα πρώτα 380 μέτρα μετά την εκκίνηση σήμερα στη Μόντσα. Τόσο απέχει η πρώτη θέση στην οποία θα βρίσκεται ο Hamilton από το σημείο φρεναρίσματος για την πρώτη στροφή.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όπως ίσως γνωρίζετε οι Hamilton και Rosberg έκαναν το 1 – 2 χτες στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού GP. Ο Hamilton μάλιστα την κρίσιμη στιγμή έδειξε πως έχει αυτό το κάτι παραπάνω σε ταχύτητα, ο Βρετανός είχε να πάρει pole από το Ισπανικό GP. Ο Hamilton έχει κερδίσει στη Μόντσα πρόπερσι σε αντίθεση με το Rosberg που δεν τα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Όπως βλέπουμε την σειρά εκκίνησης στη Μόντσα από το τέλος της ευθείας, δεξιά βρίσκεται ο Hamilton και αριστερά ο Rosberg. Στον προηγούμενο αγώνα στο Σπα ο Γερμανός δεν εκκίνησε καλά, με αποτέλεσμα να χάσει δυο θέσεις και να στρίψει 3ος.

Advertisement
Advertisement

Τα σενάρια που μπορεί να δούμε σήμερα στην εκκίνηση είναι:

Πρώτον ξεκινά άσχημα o Rossberg και χάνει τη 2η θέση στην πρώτη στροφή από το Bottas.
Δεύτερον ξεκινά άσχημα ο Hamilton και στρίβει 3ος πίσω από Rosberg/Bottas
Τρίτον ξεκινούν καλά και οι δυο και βρίσκονται πλάι – πλάι με 300km/h στα φρένα για την πρώτη στροφή.

Εδώ είναι τα δύσκολα καθώς όλα μπορεί να συμβούν. Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes Toto Wolff τόνισε σ’ όλους τους τόνους πως είναι σίγουρος ότι δε θα συγκρουστούν: «Έχω ξεκαθαρίσει που βρίσκεται το όριο. Δεν έχω αμφιβολία για το πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας».

Advertisement

Από την πλευρά του ο Hamilton τόνισε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι, θα κάνω ότι κάνω πάντα. Αγωνίζομαι πολλά χρόνια και δεν έχω συγκρουστεί με πολλούς, θα συνεχίσω ν’ αγωνίζομαι με τον τρόπο μου».

Advertisement

Ο Rosberg υπογράμμισε: «Θα αγωνιστούμε όπως όλη τη χρονιά, οι οδηγίες ήταν ξεκάθαρες από την πρώτη στιγμή και δεν έχουν αλλάξει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Ο Rosberg προηγείται με 29 βαθμούς διαφορά στην κούρσα του τίτλου και ο Hamilton θέλει απεγνωσμένα βαθμούς ενώ απομένουν επτά αγώνες με το σημερινό. Σίγουρα στη Mercedes πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και το Bottas που την Παρασκευή έδειξε ισχυρός στη προσομοίωση αγώνα με τη Williams. Αντίθετα ο Hamilton έχασε χρόνο την Παρασκευή με πρόβλημα στα ηλεκτρονικά της μονάδας ισχύος που αρνούνταν να δουλέψει.

Δεδομένου πως στη διάθεση όλων βρίσκονται η μέση και η σκληρή γόμα και η μέση γόμα είναι κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερη στο γύρο από τη σκληρή αναμένεται όλοι να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν με τη μέση γόμα (25ο γύρο;) και μετά να βάλουν τη σκληρή ως τον τερματισμό 53ο γύρο. Αν η θερμοκρασία στο οδόστρωμα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου ή το αυτοκίνητο ασφαλείας βγει μετά τον 20στο γύρο δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες ακραίες επιλογές. Η διέλευση του pit lane με 80km/h διαρκεί 19sec αν υπολογίσει κανείς άλλα 4sec για αλλαγή έχουμε συνολικά 23 sec. Για να τα καλύψεις στην πίστα πρέπει για 46 γύρους να κινείσαι στο όριο με τη μέση γόμα. Εκτός εάν…