Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ισπανίας: Στην pole ξανά ο Bottas!

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ισπανίας: Στην pole ξανά ο Bottas!

FORMULA 1

GP Ισπανίας: Στην pole ξανά ο Bottas!

FORMULA 1

Άλλη μία Pole position πανηγύρισε ο Valtteri Bottas που στις κατατακτήριες δοκιμές του ισπανικού Grand Prix διέλυσε τον ανταγωνισμό!

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός ήταν έξι δέκατα του δευτερολέπτου (!) ταχύτερος του πλησιέστερου αντιπάλου, που για μία ακόμα φορά ήταν ο Lewis Hamilton. Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν η Ferrari του Sebastian Vettel και η Red Bull του Max Verstappen.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η καλοκαιρία στην Καταλονία συνεχίστηκε, με τη θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 35. Το Q1 ξεκίνησε με τον Nico Hulkenberg να στέλνει τη Renault R.S.19 στην αμμοπαγίδα, με αποτέλεσμα να χάσει την εμπρός πτέρυγα. Οι Ferrari σημείωσαν αρχικά τους καλύτερους χρόνους αλλά στην πορεία εκτοπίστηκαν αρχικά από τη Red Bull του Max Verstappen και εν συνεχεία από τις δύο Mercedes, με τον Valtteri Bottas στην κορυφή των χρόνων και τον Lewis Hamilton τρίτο.

Στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν ο Hulkenberg που παρότι επέστρεψε στην πίστα εγκαίρως, ο χρόνος του αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετός για να προκριθεί. Μαζί του ήταν η Racing Point του Lance Stroll, η Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi και όπως αναμενόταν, οι δύο Williams.

Στο Q2 οι Mercedes έδειξαν ξανά το δρόμο, με τον Hamilton να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1.16.038 σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας, προτού ο Bottas κατέβει ακόμα πιο χαμηλά: στο 1.16.979! Οι Ferrrari ακολούθησαν από απόσταση, με τις Red Bull να ακολουθούν.

Advertisement

Όσο για την ουρά, εκεί βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της McLaren, o Alex Albon με την Toro Tosso, o Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo και ο Sergio Perez με τη Racing Point.

Έτσι στη μάχη της Pole position προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Ferrari, οι δύο Red Bull, οι δύο Haas, o Daniil Kvyat με την Toro Rosso και ο Daniel Ricciardo με τη Renault. Η πρώτη ζαριά ανήκε ολοκληρωτικά στον Bottas που κατέβηκε στο συγκλονιστικό  1.15.406!

Επίδοση έξι δέκατα κάτω από εκείνη του teammate του, οκτώ κάτω από τον Vettel και εννέα κάτω από τον Verstappen, με τον Leclerc μόλις πέμπτο και με τους μηχανικούς του να προσπαθούν να επιδιορθώσουν τη ζημιά στο πάτωμα της SF90 από ένα βίαιο πέρασμα πάνω από τα κερμπ.

Στην τελική προσπάθεια ο Φινλανδός δεν κατάφερε να επαναλάβει το γύρο του, την ώρα που ο Vettel ήταν 1.2sec πιο αργός ενώ ο Hamilton 0.8! Έτσι ο Bottas πανηγύρισε μία ακόμα pole position – την πιο επιβλητική έως τώρα! Μάλιστα ήταν η τρίτη συνεχόμενη!

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία 28 Grand Prix Ισπανίας, ο κάτοχος της Pole πήρε τη νίκη στα 21! O Hamilton ηττήθηκε κατά κράτος από τον teammate του αλλά τον πλαισιώνει σε ένα ακόμα lock-out των ασημί βελών. Όσο για τη Ferrari, οι αναβαθμίσεις δεν έφεραν την άνοιξη, έμεινε αρκετά πίσω, με τους οδηγούς της στις θέσεις 3 και 5.

Η μάχη με τη Red Bull ήταν στα χιλιοστά, με τον Verstappen να μπαίνει ανάμεσα στους κόκκινους και τον Gasly να ακολουθεί από κοντά. Best of the rest ήταν η Haas, με τους οδηγούς της να βρίσκονται στην τέταρτη σειρά του grid.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 16.10 ώρα Ελλάδας.