Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος υπό βροχή στο FP1 o Hamilton

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος υπό βροχή στο FP1 o Hamilton

FORMULA 1

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος υπό βροχή στο FP1 o Hamilton

FORMULA 1

Η βροχή ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που λαμβάνει χώρα στην εντυπωσιακή πίστα του Ώστιν. Οι Mercedes έκαναν το 1-2 με ταχύτερο όλων τον Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το Circuit of the Americas ήταν μουσκεμένο από τη δυνατή βροχόπτωση που είχε προηγηθεί, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά της 90λεπτης διαδικασίας να έχουμε μόνο installation laps.

Χρειάστηκε να περάσουν 17 λεπτά για να δούμε τη χρήση ενδιάμεσων ελαστικών της Pirelli, με τις Red Bull να μπαίνουν στις πρώτες θέσεις. Όμως οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς, με τον Valtteri Bottas να κινείται στο 1.48.806 με τη συμπλήρωση μισής ώρας.

Advertisement

Τα χαλίκια που έφερε στην πίστα ο Charles Leclerc μετά από μία έξοδο στη στροφή 9, προκάλεσαν δεκάλεπτη διακοπή της δράσης. Όταν οι οδηγοί πάτησαν ξανά γκάζι, ο Hamilton τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή με χρόνο στο 1.45.502.

Δεν υπήρξε βελτίωση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, με τον teammate του 1.3 δευτερόλεπτα μακριά και τις Red Bull να ακολουθούν. Όσο για τις Ferrari, ο Sebastian Vettel και ο Kimi Raikkonen ήταν δύο και δυόμιση δευτερόλεπτα πίσω αντίστοιχα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιταλική ομάδα ακολούθησε διαφορετικό πρόγραμμα, πραγματοποιώντας προσομοιώσεις αγώνα, με τους οδηγούς της να κάνουν stints διψήφιου αριθμού γύρων.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

usa18-fp1-times640