Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γαλλίας:  Pole position για τον Hamilton, ο Vettel έβδομος

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Γαλλίας: Pole position για τον Hamilton, ο Vettel έβδομος

FORMULA 1

GP Γαλλίας: Pole position για τον Hamilton, ο Vettel έβδομος

FORMULA 1

Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton, κατέκτησε την τρίτη pole position για το 2019 στις κατατακτήριες δοκιμές για το Γαλλικό Grand Prix. Ο συναθλητής του στην Mercedes, Valtteri Bottas, ξεκινά δεύτερος ενώ οι Charles Leclerc (Ferrari) και Max Verstappen (Red Bull/Honda) κλείνουν την δεύτερη σειρά.

Advertisement
Advertisement

 

Όλα έδειχναν πως ο Valtteri Bottas είχε το πλεονέκτημα για την καλύτερη θέση στην εκκίνηση αφού ήταν ταχύτερος στα Q1 και Q2, αλλά ο Hamilton «έκλεψε» την pole στα πρώτα περάσματα για το Q3 με χρόνο 1:28,448”. Στον δεύτερο γύρο βελτίωσε σε 1:28,319” και «κλείδωσε» την πρώτη θέση της εκκίνησης. Ο Bottas δεν κατάφερε να περάσει μπροστά και έμεινε δεύτερος με διαφορά +0,286 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Η τρίτη θέση ήταν υπόθεση του Charles Leclerc με την Ferrari, +0.646” εμπρός από τον τέταρτο Max Verstappen. Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση της McLaren με τους Lando Norris και Carlos Sainz Jr (Πέμπτη και έκτη θέση) .

Ο Sebastian Vettel ήταν έβδομος 1,48” πίσω από τον πρώτο και δεν αγωνίστηκε στο πρώτο  qualifying run. Σύμφωνα με πληροφορίες έχασε μία ταχύτητα και αναγκάστηκε να βγει και εκτός πίστας. Στα άλλα δύο περάσματα δεν κατάφερε να συγκεντρωθεί και να πετύχει τον ταχύτερο γύρο.

Advertisement