Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Hamilton ή Rosberg

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Μπαχρέιν: Hamilton ή Rosberg

FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Hamilton ή Rosberg

FORMULA 1

Οι δυο πιλότοι της Mercedes εκκινούν σήμερα από την πρώτη σειρά και η διαφορά δυναμικής των W05 σε σχέση με το υπόλοιπο grid δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι θα πρωταγωνιστήσουν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο μόνος τρόπος να χάσουν σήμερα οι Mercedes είναι να εγκαταλείψουν από κάποιο μηχανικό πρόβλημα αμφότερες. Αν οι δυο τους στρίψουν χωρίς δράματα στη στροφή 4 μετέπειτα τα πράγματα αναμένεται να εξελιχθούν σε βραδινό περίπατο στην έρημο.

Ο Hamilton χτες έχασε τη μάχη με το χρονόμετρο στις λεπτομέρειες: «Φρέναρα λίγο πιο αργά, μπλόκαραν οι τροχοί και αυτό ήταν. Την Παρασκευή ήταν καλύτερη η αίσθηση του μονοθεσίου. Υπέθεσα χτες ότι στα ελεύθερα η διαφοροποίηση οφείλονταν στην υψηλότερη θερμοκρασία και στον άνεμο. Όμως το ίδιο περίεργα αισθανόμουν στο μονοθέσιο και στις κατατακτήριες δοκιμές. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά και συνολικά η απόδοσή μου ήταν σπουδαία. Γενικά είναι εύκολο να μειώσεις τη διαφορά από τον teammate σου. Όταν βλέπεις από την Παρασκευή ότι τα πάει καλύτερα μελετάς τα δεδομένα του και βελτιώνεις τα σημεία που υστερείς. Το διήμερό του είναι καλό ενώ εμένα δεν είναι. Έκανε σπουδαία δουλειά στις δοκιμές».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του ο Rosberg όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει τη διαφορά σήμερα τόνισε: «Σίγουρα οι μικρές λεπτομέρειες. Θα είμαστε κοντά και η φθορά των ελαστικών θα παίξει ρόλο στη στρατηγική. Σίγουρα αυτός που θα στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή θα έχει πλεονέκτημα. Η μάχη που έχουμε εσωτερικά είναι σπουδαία και σπρώχνουμε ο ένας τον άλλο συνεχώς. Πάντα μαθαίνω από το Lewis όπως και αυτός από μένα».

Στον περσινό αγώνα ο Rosberg εκκινούσε επίσης από την pole αλλά τη νίκη πήρε ο Vetteol. Σήμερα αναμένεται να μεγιστοποιηθεί η χρήση της μαλακής γόμας. Κανείς από τους πιλότους της Mercedes δεν έχει απάτητο σετ μαλακής γόμας.

Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 18:00 ώρα τοπική και Ελλάδος, θα μεταδοθεί απευθείας από τον Alpha («εκκίνηση» εκπομπής στις 17.10) και τον ΟΤΕ.