Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Αυστρίας: Μπροστά και στο FP3 o Leclerc!

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Αυστρίας: Μπροστά και στο FP3 o Leclerc!

FORMULA 1

GP Αυστρίας: Μπροστά και στο FP3 o Leclerc!

FORMULA 1

Η Ferrari και ο Charles Leclerc βρέθηκαν στην κορυφή των χρόνων και στην τελευταία πρόβα πριν τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του αυστριακού Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Ο Μονεγάσκος ήταν ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1.04 στο Red Bull Ring, σε μία διαδικασία που επιβεβαίωσε πως στο συγκεκριμένο σιρκουί, οι διαφορές ανάμεσα στη Scuderia και τη Mercedes είναι μικρές.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το οροπέδιο του Σπίλμπεργκ υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς και εκείνη του οδοστρώματος στους 46. Οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους τις γόμες C4, C3 και C2 της Pirelli, που σε αυτόν τον αγώνα χρησιμοποιούνταν ως μαλακή, μέση και σκληρή αντίστοιχα.

Advertisement

Και μετά το επεισοδιακό FP2 με τις εξόδους πρωταγωνιστών που διέκοψαν τις προσομοιώσεις κατατακτήριων, η ωριαία δοκιμασία του FP3 είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο, η δράση άργησε να αρχίσει.

Στο πρώτο δεκάλεπτο επικρατούσε σιγή στο Red Bull Ring ενώ χρειάστηκε να περάσουν 18 λεπτά για να δούμε χρόνο από κορυφαίο συνδυασμό, τη Mercedes του Valtteri Bottas. Πέντε λεπτά μετά, οι Charles Leclerc και Sebastian Vettel τον εκτόπισαν, με τη μαλακή να είναι η γόμα επιλογής όλων.

Advertisement

Την ίδια ώρα, ο Pierre Gasly παραπονιόταν για απώλεια ισχύος στην υβριδική μηχανή της Honda στο πίσω μέρος της Red Bull RB15. Παρότι πέρασε χρόνο στο γκαράζ της RBR, τα προβλήματα περέμειναν.

Advertisement

Φτάνοντας στα μισά της διαδικασίας ο Leclerc κατέβηκε στο 1.04.275, τον καλύτερο χρόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή για φέτος στην αυστριακή πίστα. Αλλά έμελλε να κατέβει ακόμα περισσότερο η καλύτερη επίδοση.

Αρχικά από το Bottas, με τον Leclerc να ανακτά άμεσα τα ηνία και να πυροβολεί εκ νέου κατεβαίνοντας στο 1.03.987! Επίδοση που δεν μπόρεσε κανένας να ανταγωνιστεί. Ο Lewis Hamilton που πέρασε δεύτερος ήταν 0.143 μακριά, με τον Bottas στα 0.234 και τον Vettel στα 0.263. Κοινώς, όλα δείχνουν πως σήμερα θα έχουμε μάχη για την pole.

Ο Max Verstappen με τη Red Bull ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω ενώ best of the rest ήταν ξανά η McLaren, αυτή τη φορά με τον Lando Norris.

Αναλυτικά η κατάταξη: