Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Αυστρίας: 1-2 οι Mercedes στο FP1

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Αυστρίας: 1-2 οι Mercedes στο FP1

FORMULA 1

GP Αυστρίας: 1-2 οι Mercedes στο FP1

FORMULA 1

Με αρωγό το πακέτο σημαντικών αεροδυναμικών αναβαθμίσεων στις W09 EQ Power+ Hybrid, οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas έκαναν το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του αυστριακού Grand Prix, ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ένα δέκατο χώριζε τα δύο ασημί βέλη, με τη Red Bull του Max Verstappen και τη Ferrari του Sebastian Vettel να ακολουθούν από κοντά. Οι teammates αυτών ήταν οι μόνοι εκ των υπολοίπων που κινήθηκαν εντός δευτερολέπτου από τον χρόνο του Hamilton.

Η Mercedes είχε από νωρίς το πάνω χέρι, με τους οδηγούς της να είναι ταχύτεροι όλων με τα super soft ελαστικά και συνέχισαν έτσι και με τα ultra soft, χωρίς να παραδίδουν στιγμή την πρώτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Ο Daniel Ricciardo που έχει πάνω του όλη την προσοχή καθώς αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει αν θα παραμείνει στην Red Bull Racing ή όχι, έχασε μέρος της διαδικασίας καθώς οι μηχανικοί του έπρεπε να κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους στο μονοθέσιό του μετά από ένα βίαιο πέρασμα πάνω από κερμπ.

Advertisement

Best of the rest ήταν ως συνήθως η Haas, αυτή τη φορά με τον Romain Grosjean, o Charles Leclerc τοποθέτησε ξανά τη Sauber εντός δεκάδας ενώ εξόδους με μικρές ή μεγάλες ζημιές είχαν οι Verstappen, Pierre Gasly και Stoffel Vandoorne.

Advertisement

Στα αξιοσημείωτα ήταν και η επιστροφή του Robert Kubica στην δράση, καθώς ο Πολωνός αντικατέστησε στην 90λεπτη διαδικασία τον Sergey Sirotkin. Έμεινε όμως στην ουρά της κατάταξης.

Αναλυτικά οι χρόνοι του FP1:

gp-austria-18-fp1-times640