Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Αυστραλίας: Νίκη για Hamilton, 1-2 οι Mercedes (updates)

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Αυστραλίας: Νίκη για Hamilton, 1-2 οι Mercedes (updates)

FORMULA 1

GP Αυστραλίας: Νίκη για Hamilton, 1-2 οι Mercedes (updates)

FORMULA 1

Με εμφατικό τρόπο ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2015 η Mercedes! Τα ασημί βέλη έκαναν το 1-2 με τον Lewis Hamilton να ξεκινά με κεκτημένη ταχύτητα από τον περυσινό τίτλο. Ο Sebastian Vettel συμπλήρωσε το βάθρο για λογαριασμό της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Απογοητευτική ήταν η εικόνα του grid καθώς στην εκκίνηση παρατάχτηκαν μόλις 17 μονοθέσια. Ο Valtteri Bottas υπέφερε από χτες στις δοκιμές με ισχυρούς πόνους στην πλάτη και τελικά δεν πήρε το ΟΚ από τους γιατρούς για να συμμετάσχει στον αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό οι Kvyat (Red Bull) και Magnussen (McLaren) δεν μπόρεσαν να εκκινήσουν, έτσι το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε μόλις 15 μονοθέσια να εκκινούν. Την ίδια στιγμή από τη McLaren του Magnussen έβγαιναν πυκνοί καπνοί ενδεικτικοί του προβλήματος που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη. Ο πιθανόν αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα μετάδοσης (συμπλέκτης).

Advertisement
Advertisement

Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το συνήθη ύποπτο Pastor Maldonado στις μπαριέρες. Βέβαια για τη σύγκρουση δεν έφταιγε ο οδηγός της Lotus. Μπροστά του υπήρξε επαφή ανάμεσα στο Sainz με την Toro Rosso και το Raikkonen με τη Ferrari και ο οδηγός από τη Βενεζουέλα βρέθηκε σε αδιέξοδο. Ο Maldonado εγκατέλειψε ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα μέχρι να απομακρυνθούν τα συντρίμμια του μονοθεσίου του. Αμέσως μετά εγκατέλειψε και η άλλη Lotus του Grosjean που είχε παρουσιάσει πρόβλημα ισχύος από το γύρο σχηματισμού, έτσι μετά τον πρώτο γύρο μόνο 13 μονοθέσια συνέχισαν τον αγώνα.

Μπροστά οι δυο Mercedes ήταν σε άλλο αγώνα και μόνο όταν κοντρόλαραν το ρυθμό τους, οι χρόνοι των Ferrari και Williams πλησίαζαν σε εφάμιλλο επίπεδο. Ο Vettel έμεινε περισσότερο έξω στη φάση αλλαγής ελαστικών και κατάφερε να περάσει το Massa και να πάρει την 3η θέση στον πρώτο του αγώνα με τη Ferrari. Ο Raikkonen θα μπορούσε να τερματίσει 4ος αλλά στο τελευταίο πιτ στοπ δεν τοποθέτησαν σωστά τον πίσω αριστερά τροχό οι μηχανικοί της Ferrari. Έτσι ο Φινλανδός οδηγήθηκε σ’ εγκατάλειψη.

Πίσω τους εντυπωσίασε ο Nasr που στο ντεμπούτο του με τη Sauber πήρε τους 10 βαθμούς της 5ης θέσης. Ο νεαρός Βραζιλιάνος κράτησε πίσω του τον τοπικό ήρωα Daniel Ricciardo που δεν είχε ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Η Red Bull και λόγω Renault είναι σαφώς πιο πίσω απ’ ότι την περσινή χρονιά. Ενδεικτικό της προόδου που έχει γίνει στη μονάδα ισχύος της Ferrari είναι ότι οι Sauber που πέρυσι όλη τη χρονιά δεν είχαν πάρει βαθμό κατάφεραν να μπουν αμφότερες στους βαθμούς. Για το Button και τη McLaren είναι σημαντικό ο τερματισμός καθώς το μονοθέσιο της Βρετανικής ομάδας φέτος δεν είχε συμπληρώσει τόσους γύρους μαζεμένους.

Advertisement

Συνολικά ο αγώνας δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Οι Mercedes που έχουν να χάσουν από πέρυσι στο Βέλγιο έκαναν περίπατο, οι Ferrari/Williams βρίσκονταν 8 δέκατα/γύρο πίσω και δύσκολα φέτος μπορούμε να φανταστούμε σενάριο όπου θα χάσουν οι Hamilton/Rosberg.

Advertisement

Η τελική κατάταξη του GP Αυστραλίας:

Θέση Οδηγός Μονοθέσιο Διαφορά
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h31m54.067s
2 Nico Rosberg Mercedes 7.640
3 Sebastian Vettel Ferrari 25.523s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 29.196s
5 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m26.149s
6 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1 γύρο
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1 γύρο
8 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 γύρο
9 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1 γύρο
10 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 γύρο
11 Jenson Button McLaren/Honda 2 γύροι

Επόμενο Grand Prix, στις 29 Μαρτίου στη Μαλαισία.

 

Advertisement